Sport

2015.03.22. 14:55

Bajnokesélyesként kezdenek a Gorillák

Dunaújváros - Április 5-én hazai pályán, a Tata Mustangs ellenében kezdheti meg bajnoki menetelését a Dunaújváros Gorillaz. Idénynyitó elemzés és esélylatolgatás Bachrathy Kornél klubelnökkel.

Szabó Szabolcs

Kezdés előtt. Keményebb meccsekre számítanak

- Büszkén mondhatom, hogy a Dunaújváros Gorillaz a vidéki amerikai-futball egyik meghatározó csapata. 2008 óta óta veszünk részt a másodosztály küzdelmeiben, melynek háromszor szerepeltünk a döntőjében, kétszer elhódítva a Pannon Bowl serleget. Az elmúlt öt szezon alapszakaszaiban mindössze egyetlen vereséget szenvedett a csapat, minden évben esélyesek a Gorillák a bajnoki címre, nincs ez másként idén sem - összegezte a várakozásokat a klub elnöke, Bachrathy Kornél, aki a játékoskeret összetételéről, a bajnokság lebonyolításáról és klub további terveiről is beszélt a a DH-nak:

- Ugyan a tavalyi évhez képest több a távozónk és a sérültünk, így szűkebb a keretünk, de érkeztek új játékosok és visszatérőink is vannak. Nehezebb szezonra számítunk, nem biztos, hogy annyira kiemelkedünk majd a mezőnyből, mint korábban, de ezzel együtt is a veretlen alapszakasz és az aranyérem a cél. Idén hat csapat szerepel a Divízió I-ben, öt alapszakaszi mérkőzés után négy csapatos rájátszás következik, egyenes kieséses rendszerben. Két ellenfelünk is amerikai légiósokkal erősített, ami sokat változtathat az erőviszonyokon, mindenképpen színesebb és színvonalasabb mérkőzésekre számítok. Legalább ennyire fontos, hogy Dunaújvárosban, a magyar sport fővárosában minket is megismerjenek az emberek, a sportág iránt felkeltsük az érdeklődést, növeljük a nézőszámot. Fontos kiemelni, hogy a Dunaújvárosi Önkormányzat segíti a csapatot létesítményhasználati támogatással, így idén is a városi stadionban tudunk játszani, első mérkőzésünk április 5-én lesz. Egyre több fiatalt is edzünk ifjúsági csapatrészeinknél. A Gorillákhoz már nyolc éves kortól lehet jelentkezni, ahol még játékos formában, kontakt nélküli verzióban oktatjuk az alapokat. Ezen kívül U17 és U19 csapatunk is van, ahová szintén folyamatos a toborzás, de a felnőtt egység is várja a lelkes sportolni vágyókat.

Címkék#gorillaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!