Sport

2013.11.06. 19:55

A Garda-show is kevés volt a pontosabban játszó Eger ellen

A női vízilabda-bajnokság szerdai rangadóján a trónkövetelő újvárosi hölgyek a bajnok Eger csapatát fogadták.

Szabó Szabolcs

DFVE – ZF Eger: 10-11
DFVE: Kasó Orsolya – Menczinger Kata, Gurisatti Gréta, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Csabai Dóra, Pólák Zsófia. Cs: Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya, Sinka Gréta, Cziegler Diána.
ZF-Eger: Gangl Edina – Zajácz Hanna, Ráski Lilla, Pócsi Bianka, Czigány Dóra, Somhegyi Noémi, Pengő Nikolett. Cs: Ványi Fanni Clayton Francesca.

A forduló rangadóját érezhetően idegesen kezdték a csapatok. A házigazdák és a vendégek is elszórakozták első három támadásukat. A gólcsendet szép akció után az egri Somhegyi Noémi törte meg, de a válasz nem késett sokat: Miskolczi Kitti egalizált. Ejtésre ejtés volt a válasz a túloldalon, a 9-es számú Czigány Dóra mutatta meg, hogy e tekintetben is kiváló képességekkel rendelkezik. Rá egy percre Garda Krisztina egy ritkán látható bombagóllal egyenlített. A negyed hajrájában Czigány Dóra, a mieinktől pedig Gurisatti Gréta volt eredményes, így 3-3-mal indulhattak pihenőre a csapatok.

A második negyedet gyors gólváltással folytatták a csapatok, a hazaiak részéről Menczinger Kata volt eredményes, majd egy egri találat után rögtön Garda váltotta gólra a büntetőt. Az Eger sem sokat várt az egyenlítéssel, ismét Czigány volt eredményes, majd egy potyagólnak „köszönhetően” az egriek vonulhattak minimális előnnyel a szünetre (5-6).

A harmadik negyed Somhegyi bombagóljával indult, így már kettővel vezettek a vendégek. Ekkor Garda Krisztina úgy vélte, ideje valamit tenni és egy szépségdíjas találattal hozta közelebb a hazaiakat. Mindez kevésnek bizonyult, hiszen az hevesiektől Benkő Tímea kilenc méterről leadott lövése utat talált a hazaiak hálójába. Ám ismét jött Garda, és a negyed második felében két büntetőt is gólra váltott, így a záró játékrész előtt 8-8-at mutatott az eredményjelző. A Mihók-lányok rosszul kezdték az utolsó negyedet. Két látványos góllal megugrott az Eger. Előbb Zajácz Hanna, majd Czigány remek lövése akadt be Kasó Orsi kapujába. Válaszul hatalmas erőket mozgósított a dunaújvárosi csapat.

Sokadszori próbálkozás után Miskolczi Kitti kapufás góljával alakult 9-10-re az állás. Mielőtt a hazai szurkolók elkezdtek volna reménykedni, Zajácz a rövid felsőbe irányította a játékszert. Két és fél perc volt hátra a mérkőzésből és ismét Garda Krisztina vette vállára a csapatot, megadva ezzel az esélyt a hazaiaknak. Kulcsfontosságú volt, hogy a mérkőzés vége előtt fél perccel nem sikerült értékesíteni az emberelőnyt, így az Eger 10-11-re nyerte a rangadót.

 

Mestermérleg:

Mihók Attila: – Fontos szituációkban hibáztunk, míg az Eger a visszatámadásból rendre eredményes volt.

Kelemen Attila: – Pontosan, koncentráltan játszottunk, ezért sikerült nyernünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!