Sport

2013.07.02. 17:45

Balatoni edzőtáborban a dunaújvárosi karatékák

A dunaújvárosi Hikari Dojo karatékái a közelmúltban a Balatonon edzőtáboroztak. Egyik versenyzőjük pedig Angliában bizonyított.

Agárdy Csaba

A Hikari Dojo tagjai a közelmúltban Balatonfenyvesen edzőtáboroztak. Az esemény érdekessége volt, hogy a budapesti Katana SE, a kecskeméti Nippon SE., és a Kunmadarasi DSE tagjaival együtt szervezték meg a közös táborozást.

Az edzőtábor programjában napi három edzés és egyéb programok szerepeltek. Az edzéseket felváltva vezették a klubok edzői, kis bepillantást, tapasztalatcserét adva egymásnak a náluk folyó munkából.

Négy klub karatékái edzőtáboroztak Balatonfenyvesen (Fotó: Amatőr felvétel)

Június 29-én, szombaton, Angliában, Crawley-ban a „K 2 Sportcsarnokban” rendezték meg a JKA ENGLAND karate nemzeti bajnokságát. Az eseményen mintegy 400 versenyző vett részt. A Westminster Dojo csapatában helyet kapott a Hikari Dojo tagja, a jelenleg Angliában dolgozó Schneider Gellért is, akit felnőtt egyéni kata, egyéni kumite, csapat kata és csapat kumite számokban is nevezte Gary Stewart, a klub vezetője és egyben az angol válogatott edzője is. Schneider Gellért az egyéni számokban a „B" divízióban indulhatott. Eredményei: katában egy nyert forduló után kikapott, kiesett. Egyéni kumitében három mérkőzést nyerve az elődöntőbe jutott, harmadik lett. Csapat katában győztek. Csapat kumitében két fordulót nyertek, másodikak lettek.

Schneider Gellért összesített mérlege.

Egyéni kata – 1 győzelem – egy vereség;

Kumite (egyéni és csapat) – 5 nyert – 1 vereség – 1 döntetlen (minden nyert mérkőzését találattal – találatokkal nyerte, nem bírói döntéssel);

Csapat kata – 1 győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!