Sport

2013.06.17. 05:56

Balog dobogón végzett

Újabb nemzetközi megmérettetésen szerepelt a Dunaferr SE két úszója, Balog Gábor és Takács Krisztián: a Mare Nostrum sorozat barcelonai versenyén.

Gallai Péter

A három állomásból álló Mare Nostrum sorozat a világversenyekre történő felkészülés jelentős állomása, éppen ezért neves mezőny jön mindig össze. Az első kupát Monacóban rendezték meg, a másodikat pedig a múlt héten Barcelonában, amelyen ezúttal két dunaújvárosi úszó is rajthoz állt.

 

Balog Gábor 200 háton kettő percen belül úszott! (Fotó: Lázár Zsolt)



A Dunaferr SE két, már világbajnoki szintidővel rendelkező sportolója, Balog Gábor és Takács Krisztián is megmérette magát ezen a viadalon, ahol rajtuk kívül még Bohus Richárd, Biczó Bence és Hoszszú Katinka képviselte a magyar színeket. A két napon át tartó versenyen Balog száz és kétszáz háton, Takács pedig az ötven és száz gyors mellett ötven és száz méter pillangón.

A legelőkelőbb, dobogós helyet Gábor érte el, aki kétszáz háton bronzérmet szerzett, áttörve a kettő percet: 1.59.77-es idővel, egy tizeden belül a győztessel. Száz méter háton kilencedikként zárt. Takács ötven gyorson ötödik, százon pedig a hetedik lett. Ötven pillangón 27., százon 49. lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!