Sport

2014.07.16. 20:05

Balog Gábor magyar bajnok lett

Szerdán elkezdődött az úszók országos bajnoksága, amelyen a Dunaferr-DVSI úszói is rajthoz álltak., és Balog Gábor révén rögtön egy ezüstéremmel és magyar bajnoki címmel gazdagodtak.

Gallai Péter

Az előbb nem elírás történt, ugyanis a hazai bajnokság nyílt, azaz számos külföldi úszó is benevezett, így születhetett az 50 méter hát fináléjában lengyel siker Tomasz Polewka révén, azonban a magyar bajnoki cím a másodikként beérő, dunaújvárosi Balog Gábornak jutott. Aki egyébként csupán három századdal maradt el az abszolút elsőségtől.

Ami a többi, még utánpótlás korú Dunaferr-DVSI indulót illeti: 200 gyorson Dort Bence huszonötödik, 100 mellen Szöllősi Martin huszonhatodik lett. 400 vegyesen Barócsai Petra tizenegyedikként végzett, ugyanezen a távon Szöllősi Martin tizennyolcadikként. 100 méter háton Barócsai Petra a huszadik helyen zárta a magyar bajnokságot. A nap végén még a 4x100-as gyorváltó is érdekelt volt, a Takács Krisztián, Balog, Dort, Simon Bence alkotta csapat hatodik lett.

 

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!