Sport

2017.06.01. 18:40

Baracs: kis iskola ismét nagy eredményekkel

BARACS Országos döntőbe került a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola atlétika sportágban. A kis iskolák (kétszáznál kevesebb tanulóval) megyei döntőjét meggyőző fölénnyel megnyerő lánycsapat és a svédváltó is utazhat a miskolci országos döntőre, ami június 18-ától június 21-éig tart.

Jankó Árpád

A csapatversenyek mellett egyéniben is sikerült kvalifikáltatni magukat. 600 méteres síkfutásban Árva Gréta és Kovács Bendegúz is bajnok lett. Gál Zoltán ezüstérmet szerzett 800 méteres futásban, ami szintén továbbjutást ért. Balázs Roland ugyanebben a versenyszámban harmadik helyezést ért el. Az iskola fiú svédváltója ezüstérmes, csapata bronzérmes lett a székesfehérvári versenyen.

A bajnokcsapat: Futó Zsuzsanna, Kiss Beatrix, Bebesi Dorottya Zsanka, Hajdu Kíra, Hévízi Marianna, Galanisz Viktória. A svédváltó tagjai: Kiss Beatrix, Bebesi Dorottya Zsanka, Rumann Alexandra, Csillag Szabina.

A bronzérmes csapat tagjai: Csillag Marcell, Lénárt Csaba, Kehi Dominik, Tömöri Balázs, Balázs Roland, Gráczer Máté. Az ezüstérmes svédváltóban Berze Botond, Klauz Botond, Gráczer Máté, Bartalos Mihály futott.

Testnevelők: Úr Emese, Benkéné Juhász Márta.

Benkéné Juhász Márta Fotó: amatőr

Olvasóink tehát ismét tudomást szerezhetnek a baracsi kis iskola nagyszerű sporteredményeiről. Évek óta ez a siker jellemzi a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportéletét. Íme az idei tanévben elért baracsi eredmények. Futsal megyei bajnokság 5. hely, torna megyei döntő 1. hely, torna országos elődöntő 3. hely, országos döntő csapatban torna 8. hely. Egyéniben 4. hely Fodor Maja tornásztól hetvennyolc induló között. Kézilabda megyei elődöntő 4. hely, mezei futás megyei első és második hely csapatban. Kis iskolák döntőjén megyei első hely. És írásunk első részében pedig az atlétikai sikerekről már olvashattak.

Benkéné Juhász Márta testnevelő tanárt (aki a Fejér Megye Kiváló Pedagógusa kitüntetést is megkapta) arról kérdeztük, mi a Széchenyi Zsigmond iskola titka figyelve a szebbnél szebb baracsi sportsikerek megszületését.

A kis iskolák között a megyei döntőben remekül szerepeltek a baracsi atléták.

Íme a tanárnő válasza: - Először is: tizenhét év óta tanítok ebben az iskolában, és nagyon jól érzem itt magam. Kiváló kollégákkal dolgozom, Úr Emese és Gondár Csaba pedagógusok mellett például segít egy volt tornász, jelenleg szülő Árváné Fekete Anikó. Nincs különösebb titok, hanem elhivatottság és sok munka. Sokat segít, hogy taníthatok alsó tagozatban is, sőt óvodástornát is szervezhetünk. Ez azt jelenti, hogy szaktanár teheti le a sportágak alapjait a legkisebbeknél. Nekem és kollégáimnak is a legfontosabb feladat: megszerettetni a mozgást a gyerekekkel. Az is sokat segít, hogy a Dunaferr SE tornaszakosztálya használt tornaszereket is adott nekünk. Egyszóval: tesszük a dolgunkat nagy örömmel, és már az is fantasztikus dolog lesz, ha a mostani színvonalat tudjuk majd tartani. Ezen leszünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!