Sport

2017.04.03. 16:05

Megye I: Baracs nyert, Mezőfalva kikapott

A megyei I. osztályú bajnokság 21. fordulóját rendezték. Az éllovasok közül a Bicske nehezen, az Iváncsa és a Mór könnyedén győzött.

Káldor András

Mezőfalva - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 0-4 (0-4)

Mezőfalva, 200 néző.

Vezette: Wittner József.

Mezőfalva: Orosz G. - Móricz, Csuka (Papp M.), Szabó K., Benczik - Szilva, Sági R., Mekota Suplicz), Bozoki (Balogh D.) - Bartus, Márok. Vezetőedző: Hajnal Attila .

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Heim - Balogh Botond (Ambrus H.), Kocsis D., Burucz, Kuti (Bogács) - Tóth B. (Balogh Bence), Ihász (Ambrus Sz.), Balogh Á., Bernáth Gy. - Katóka R., Sowunmi A. Vezetőedző: Balogh Zsolt.

Gól: Katóka R. (17., 31.), Kuti (2.), Sowunmi A. (21.).

Jók: Orosz G., illetve az egész csapat.

A második percben Kuti András jobb szélről a hosszú sarokba lőtt. 0-1. A tizenhetedik percben Katóka Richárd, a félpályáról indított egyéni akciója növelte a vendégek előnyét. 0-2. A 21. percben Sowunmi Attila szintén a félpályáról kezdett cselezésbe, áthámozta magát a komplett hazai védelmen, és csapata harmadik gólját szerezte. 0-3. A 31. percben egy kipattanó labdára jól érkezett Katóka R., és kialakította a végeredményt. 0-4.

A szünet után egy sokkal szervezettebb, tömörebben védekező Mezőfalva futott ki a pályára, bár a gárdonyi együttesnek ismét voltak helyzetei, de további gólokat nem tudott lőni.

A sárgában felugró gárdonyi gólszerző, Sowunmi Attila sok kellemetlen percet szerzett a mezőfalvi védelemnek, köztük egy gólt is
Fotó: Horváth László

Baracs - Polgárdi 1-0 (0-0)

Baracs, 150 néző.

Vezette: Altorjay Á. G.

Baracs: Tóth N. - Szili Sz., Fülöp, Prókai, Bartók S. - Sági J. (Szurma), Éliás,
Mészáros S., Nagy Dominik (Ásványi) - Balogh D. (Nagy Dániel), Oroszi. Vezetőedző: Gyalus Zoltán.

Polgárdi: Bernáth I. - Csizmadia G., Szabó B., Csizmadia D., Borbás - Farkas D., Cseh (Balogh R.), Tóth
P., Holka - Csrepka Márton (Spánitz A.), Kosztolányi.
Vezetőedző: Egerszegi Zoltán

Gól: Balogh D. (62.).

Kiállítva: Mészáros S. (22.).

Jók: Balogh D., Oroszi, illetve Bernáth I.

Kemény, küzdelmes mérkőzésen a hetvenedik percig emberhátrányban játszó hazaiak megérdemelten nyertek. Több helyzete a Baracsnak volt, annak ellenére, hogy tízen voltak, és a játékvezetés sem állt a helyzet magaslatán.

Ercsi Kinizsi - Martonvásár 0-1 (0-1)

Ercsi, 150 néző.

Vezette: Rózsa József.

Ercsi Kinizsi: Hodula - Rebők (Juhász V.), Hoffmann, Gróf, Varga K. - Rapai, Fridrich, Kondreska (Mónus), Nagy R. - Kovács P. (Ivacs), Szalánczi. Vezetőedző: Gróf András.

Martonvásár: Gábor - Endrefalvi (Cziklin), Berczi, Vörös F., Radics - Neuvert, Madaras (Szigeti), Kanyó, Magyar B. - Kővári F., Szilágyi (Asbóth). Vezetőedző: Patkós Csaba.

Gól: Madaras (38.).

Kiállítva: Hoffmann (37.).

Jók: Gróf, Fridrich, Rapai, illetve Berczi, Neuvert, Kővári F.

A 20. percben Kanyó Richárd szabálytalankodott a 16-oson belül Szalánczi Gergővel, de Varga Krisztián gyenge büntetőjét Gábor Áron kivédte. A 37. percben Hoffmann Roland mehetett zuhanyozni, miután begyűjtötte a második sárga lapját. A 38. percben egy beívelést követően Madaras Ádám vágott be egy kipattanó labdát 10 méterről. 0-1. Izgalmas második félidőt hozott a mérkőzés, eltüntette az emberhátrányát a Kinizsi.

Sárbogárd - Velence 4-0 (2-0)

Sárbogárd, 150 néző.

Vezette: Závotka Csongor.

Sárbogárd: Deák M. - Nagy Á., Kőkuti, Hegedűs Gy., Gráczer Bálint (Németh K.) - Boros (Bartók), Bezerédi, Tóth T., Horváth Á. (Gráczer Bence) - Lajtos, Nagy K. Vezetőedző: Gracza Tibor

Velence: Krencz - Silhány, Rakonczay, Gulyás-Kovács, Harmati (Gál-Gerlach) - Németh E., Pál (Tóth B.), Pintér B., Baranyai - Lantos, Czifra (Németh Zs.).

Gól: Nagy Á. (33.), Bezerédi (45.), Gráczer Bence (85.), Gráczer Bálint (88.)

Jók: Hegedűs Gy., Bezerédi, Boros, illetve Krencz

Hazai támadások és helyzetek jellemezték a mérkőzés első fél óráját. A vendégek védekezésre rendezkedtek be, és a 35. percig tudták tartani a hazaiak rohamait. Lajtos András bedobását Nagy Ármin lekezelte, és 30 méterről megeresztett, jól eltalált lövése a kapu bal sarkában kötött ki. 1-0. A 45. percben Tóth Tamás végzett el bedobást, a labdát Horváth Ádám átívelte Bezerédi Ádám felé, aki egy szép csellel átvette, és a rövid sarokba lőtt. 2-0. A második félidőre kissé alábbhagyott a lendület és a vendégek hősies védekezése, és Krencz Sebestyén bravúrjai mentették meg a vendégek hálóját a góloktól. A 85. percben Kőkuti Tamás-Bezerédi volt a labda útja, utóbbi beadását Gráczer Bence 12 méterről a kapuba lőtte. 3-0. A 88. percben Bezerédi középen kiugratta Gráczer Bálintot, ő a kapus mellett a hálóba lőtte a labdát. 4-0.

Tordas - Lajoskomárom 4-1 (1-1)

Tordas, 200 néző.

Vezette: Schweighardt R.

Tordas: Kires - Kerényi, Hadnagy, Kőszegi (Héder), Kun (Hermann) - Vörös F., Szabó B., Tőke (Balassa), Szép - Farkas Zs. (Bakos), Pongrácz (Márkus). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Lajoskomárom: Sári - Nyári, Kunos (Csizmadia R.), Kövecses, Vadászi (Dobai) - Posta, Vései, Czéhmeiszter (Berta), Nyul - Fodor (Reichardt), Szabó Z. (Sonkoly). Megbízott edző: Csulik Zoltán .Gól: Tőke (29.), Balassa (50.), Kun (54.), Vörös F. (60.), illetve Kövecses (41.).

Jók: Kun, Balassa, Vörös F., illetve Kövecses.

A 29. percben Kun Bálint ívelt keresztbe, Tőke Krisztián szépen vette át a labdát, és kilőtte a hosszú sarkot. 1-0. A 41. percben némileg a semmiből jött az egyenlítés, egy jól középre lőtt labdánál Kövecses Imre előzte meg védőjét, és közelről Kires Attila feje fölé lőtt a hálóba. 1-1. Az 50. percben Pongrácz Péter szögletét Balassa Szilveszter bólintotta a rövid felsőbe, majd egy kapu előtti kavarodás után Kun közelről gurított a hálóba. 3-1. A vendégek egyre idegesebben játszottak, ennek következtében Sári Márk kapus feleslegesen ütött vissza egy ártatlan szituációban Pongrácznak, 11-es, amelyet Vörös Ferenc nagyon magabiztosan értékesített, a 60. percben. 4-1.

A sárga mezes Tordas csapata magabiztosan győzte le ellenfelét
Fotó: Kricskovics Antal

Aba-Sárvíz - Mór 2-10 (1-4)

Aba, 100 néző.

Vezette: Szűcs László.

Aba-Sárvíz: Sereg - Mészáros Sz., Tóth R. (Kovács M.), Lakk, Glócz - Madácsi, Gyuricza (Réti G.), Esze T. (Réti R.), Vinklár - Máyer (Kovács P.), Esze A. (Sallai). Vezetőedző: Bor József Dezső Mór: Kiss M. - Végvári, Kaszás, Bátki (Manner), Cseszneki - Gál D., Tar B., Mayer (Radács), Osgyán (Tetzli) - Bánfalvi (Tanárki), Tornyai T. Vezetőedző: Németh Bálint.

Gól: Tar (öngól, 39.), Madácsi (79.), illetve Végvári (4., 61.), Kaszás (65. 71.), Tar B. (28.), Osgyán (29.), Bánfalvi (31.), Gál D. (53.), Tanárki (78.), Tornyai T. (84.)

Jók: senki, illetve az egész csapat.

A 4. percben Kaszás Kornél 25 méteres szabadrúgását még védeni tudta Sereg
Zoltán, a kipattanót Végvári Ádám kotorta közelről a hálóba. 0-1. A 28. percben Tar Bálint értékesített egy 11-est. 0-2. Egy perccel később
Osgyán Máté futott el a bal szélen, és kilőtte a hosszú sarkot. 0-3. A 31. percben Bánfalvi Balázs egy, a felső lécről kipattanó labdát ollózott
látványos mozdulattal a kapuba. 0-4. A 39. percben Glócz Zoltán iramodott meg a bal oldalon beadását a menteni igyekvő Tar B. juttatta a móri kapuba. 1-4.

Az 53. percben Cseszneki Richárd labdáját a hosszú oldalon érkező Gál Dániel fejelte a hálóba. 1-5. A 61. percben Cseszneki jobb oldali beadását Végvári csúsztatta a rövid sarokba. 1-6. A 65. percben Kaszás 17 méteres szabadrúgása a léc alá vágódott. A 71. percben Cseszneki kiváló indítását Kaszás juttatta a jobb felső sarokba. 1-7. A 78. percben Tanárki Mihály növelte a vendég előnyét. 1-8. A 79. percben egy szépen kijátszott hazai támadás végén Madácsi Máté szerzett közelről gólt. 2-9. A 84. percben Tornyai Tamás állította be a végeredményt. 2-10.

Pátka - Bicske 0-1 (0-1)

Pátka, 150 néző.

Vezette: Domak Ádám.

Pátka: Csikesz P. - Orosz M., Rózsa (Prill), Füri, Farkas G. - Vincze, Varga D., Krell (Szakács), Kővári B. - Nagy F., Csikesz L. Vezetőedző: Takács Viktor.

Bicske: Milinte - Katona (Máté), Sötét, Máj, Dukon - Szilágyi L., Varga Z., Németh E. (Budovinszky), Móri (Pásztor) - Molnár A. (Köntös),
Rigó G. Vezetőedző: Raffai Rudolf.

Gól: Móri (22.).

Kiállítva: Nagy F. (71.).

Jók: Csikesz P., Füri, Kővári B., illetve Sötét, Varga Z., Móri.

Tudósítók: Flórián Gábor (Ercsi), Dérfi Zoltán (Sárosd), Szántó Gáspár (Sárbogárd), Farkas Örs (Tordas), Bor Péter (Aba), Horváth László (Mezőfalva), Gyalus Zoltán (Baracs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!