Sport

2014.02.25. 17:00

Baracsi gyerekek a dobogón

Baracs - A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola minden évben jelentkezik a megyei tornász diákolimpián. Rendszerint szép sikerekkel. Ezúttal is ez történt.

Jankó Árpád

Ebben az évben Velencén rendezték meg a megyei viadalt mégpedig több korcsoportban. A megyei diákolimpiai döntőn és ez külön öröm a baracsi iskola a legkisebbek között is (első-második osztályosok) nagyon tehetséges együttessel szerepelt. Ezekre a gyerekekre több éven át lehet majd számítani, azaz hosszú távon is ütőképes csapatot tud majd kiállítani a baracsi iskola. Ebben a korosztályban az egyéni aranyérmet és a bronzérmet is megszerezték a széchenyis tornászok. Árva Gréta és Fodor Maja jóvoltából. Dobogós helyezést ért el még az egyéni versenyben Hévízi Mariann (bronzérem) és Rónás Noémi (ezüstérem). De nemcsak a legfiatalabbak, hanem az idősebbek is ragyogóan versenyeztek. A Széchenyi nemcsak a csapatversenyekben tűnt ki a többiek közül, hanem az egyéni viadalokon is jutott a baracsiaknak, nem is egy érem. Elkönyvelhetjük, hogy az iskola sportmunkája, a testnevelés továbbra is nagyon színvonalas ebben az oktatási intézményben, hiszen minden évben sokak csodálkozására szárnyalja túl a baracsi iskola a nagy városi iskolák sporteredményeit. Íme a baracsi tornászcsapatok részletes eredményei. I. korcsoport: 1. helyezés (Rabatin Anna, Kenyér Lilla, Árva Gréta, Fodor Maja, Fodor Karina, Magyar Zita, Osztrider Hanna, Simon Réka.)

II. korcsoport: második helyezés (Gombás Szimonetta, Rónás Adél, Bartók Csenge, Hévízi Mariann, Bebesi Zsanka Dorottya, Für Mercédes, Molnár Anna.)

III.-IV. korcsoport: 1. helyezés: Horváth Fanni, Tömöri Réka, Osztrider Dóra, Csabankó Csilla, Balogh Aletta, Hévízi Mónika, Rónás Noémi)

A baracsi tornászgyerekeket Árváné Fekete Anikó és Benkéné Juhász Márta készítette fel.

A velencei megyei diákolimpiai döntő után a mosolygós baracsi tornászok és a felkészítő edzők  (Fotó: Amatőr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!