Sport

2014.04.09. 14:35

Baracsi tornászok: újabb bravúr

Baracs - Minden évben meglepnek bennünket a baracsi általános iskola sportolói. Ezúttal is ez történt.

Jankó Árpád

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola harmadik és negyedik korcsoportos leány tornászcsapata most is nagy bravúrt hajtott végre. Beigazolódott, hogy a tavalyi nagyszerű siker nem volt véletlen. Az idei tanévben is bejutottak az országos diákolimpiai döntőbe. Óriási siker!

De most jön az öröm mellett az üröm. Az új lebonyolítási rendszer szerint a versenytornászok együtt szerepelnek az iskolai kereten belül sportolókkal. Ez pedig azt jelenti, hogy már nagyon kevés esélyt kapnak az úgynevezett amatőr tornászok. A gyakorlat igazolni fogja, hogy sok nagy iskola eshet áldozatul az igazságtalan döntésnek. A Pécsett megrendezett országos elődöntőn tizennyolc együttes küzdött a továbbjutó helyekért, a döntőbe jutásért. Végül a két A-kategóriás csapat, a szombathelyi és a nagykanizsai, valamint a B-kategóriás veszprémi gárda mögött a bravúros negyedik helyen végeztek a baracsiak. Ezzel az ragyogó eredményel a Széchenyi Zsigmond formációja továbbjutott a budapesti országos versenyre. Ez a bravúr, a tavalyi ismétlés megsüvegelhető. Szép gondolat lehetne, ha netán a rossz versenyrendszer megváltozna, akkor a baracsi, kis falusi iskolai tornászcsapat még bajnok is lehetne. De erre a változásra sajnos nagyon kevés az esély. Így a profik között borzasztóan nehéz, igazságtalan döntőbeli szereplés vár a széchenyisekre. De ez a hét baracsi kislány a produkciójával erkölcsi győztes lett!

A legkisebbek versenyén (első-második osztályosok) az iskola csapata a tizenkettedik helyen végzett, igaz A-kategóriás együttesek között.

A döntőbe jutott csapat névsora: Horváth Fanni, Hévízi Mónika, Csabankó Csilla, Osztrider Dóra, Tömöri Réka, Balogh Aletta, Rónás Noémi. A kicsik csapata: Fodor Karina, Fodor Maja, Magyar Zita, Osztrider Hanna, Árva Gréta, Simon Réka. A csapatokat felkészítette: Árváné Fekete Anikó, Benkéné Juhász Márta.

Árváné Fekete Anikó, Osztrider Dóra, Hévízi Mónika, Benkéné Juhász Márta, Balogh Aletta, Rónás Noémi, Tömöri Réka, Horváth Fanni, Csabankó Csilla  (Fotó: Amatőr)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!