Sport

2014.07.30. 17:05

A Kohász fiataljait is motiválják a nagyszerű körülmények

Viborg - A dán kézilabda fellegvárában készülnek a bajnoki rajtra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es csapatai. A felnőttek kemény edzésprogramot futtatnak, míg a junior és az ifjúsági korosztály nagyszabású nemzetközi tornán képviseli városunkat.

Munkatársunktól

A viborgi és a dunaújvárosi akadémiák együttműködésének nagyszerű alapkőletétele zajlik ezekben a napokban az északi kisvárosban. A kapcsolatfelvétel személyes szálai Horváth Tibor edzőhöz és Bulath Anita játékoshoz vezetnek, akik rendkívül sikeres időszakot töltöttek Viborgban. Hogy mennyire megszerették őket, azt lépten-nyomon tapasztalja a Kohász delegációja, hiszen ennyi szeretetteljes üdvözlés, baráti ölelés csak a kedves visszatérőknek jár.

Ennek is köszönhető, hogy kedvező áron sikerült az akadémia három csapatát eljuttatni egy hétre az egykori dán fővárosba, ahol Ferling Dettiék már két sűrű edzésnapon vannak túl, amelyben reggeli futás, erőnléti és labdás foglalkozások szerepeltek. Mátéfi Eszter vezetőedző szerint a terhelés csúcspontján túl vannak a lányok, s lassan a játékelemek gyakorlása kerül a középpontba.

– Nagyszerű körülmények között készülhetünk, amiért köszönet jár vezetőségünknek, és vendéglátónknak – fogalmazott a mesteredző. Öröm nézni a lányok munkáját, látszik, hogy őket is motiválja az extra környezet és az ellátás. Biztos vagyok benne, hogy az itt elvégzett feladatok jótékonyan visszaköszönnek majd a tétmérkőzéseken. Az, hogy az utánpótlás játékosok is belekóstolhatnak a nemzetközi mérkőzések hangulatába, szintén felbecsülhetetlen jelentőségű.

És, hogy a fiatalok mennyire komolyan veszik a dolgukat, a torna első napja fényesen bizonyította. A korhatárok miatt mindkét dunaújvárosi csapat az U18-as mezőnyben szerepel, különböző csoportokban. A némiképpen átalakított keretek közül az inkább juniorokat felvonultató csapat Rapatyi Tamás irányításával magabiztos győzelmekkel kezdett, hiszen Nagy-Britannia csapatát 29-8-ra, míg a francia FC Selection gárdáját 32-14-re verték fiataljaink. Takács Józsefné megerősített ifjúsági csapatával nehezebb ellenfeleket kapott, de kiváló védőmunkával és remek egyéni teljesítményekkel sikeresen vette az akadályokat, mivel a Gokstein BK ellen 15-7-re, míg a Bjerringbo gárdájával szemben 17-12-re nyertek az ifik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!