Sport

2014.01.24. 17:10

Takács Fruzsina megy, Kopecz Barbara jön

Dunaújváros - A legutóbbi küzdelmes hazai találkozón az FKC ellen végül is hozta a kötelezőt a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Most még nagyobb a feladat.

Agárdy Csaba

Gera Szimonetta szeptemberben négyszer vette be Haraldsen kapuját a négy gólból az egyik  (Fotó: Ady Géza)

Természetesen hiú ábránd lenne abban reménykedni, hogy szombaton a Dunaújvárosi Kohász Győrben, a BL-győztes ETO Audi otthonában bajnoki pontot, pontokat szerez. Egyértelmű esélyes a világhírű győri gárda. De azért olyan jó érzés visszaidézni a szeptember 28-ai Dunaújváros Győr bajnoki találkozó eseményeit. Hiszen majdnem történt egy kisebb fajta csoda. Bár a végeredmény 27-24 volt a győriek javára (ez a háromgólos vereség is figyelemre méltó), de ne feledjük: a félidőben 14-14-gyel mentek pihenni a csapatok. Az elején 4-1-re és 8-3-ra is vezetett a Kohász. Martin Ambros edző már a hetedik percben időt kért. Ilyen nem sokszor történt vele magyar bajnoki mérkőzésen. S ha átugrunk perceket, az is emlékezetes, hogy a 45. minutumban 20-19-re vezetett a D. Kohász, és csak az 50. percben tudott fordítani az ETO (21-22)! A hajrában azonban a friss győri nagyágyú-csere: Amorim a fáradt dunaújvárosiakat legyőzte. Nagyszerű mérkőzés volt, hiszen önbizalommal, hittel kézilabdáztak Ferlingék. Nem véletlen, hogy a Győr spanyol edzője ezt nyilatkozta a mérkőzés után: - Nagyot küzdöttünk egy erős, kemény ellenféllel.

Nyilván a szombati találkozó egészen más lesz, hiszen otthon a fanatikus győri közönség előtt játszanak Görbiczék. De persze az NB I-es bajnokságban bárhol is játszik az ETO, mindenhol magas esélyese a mérkőzésnek.

Radulovics Bojana, a dunaújvárosi Kohász szakmai igazgatója röviden válaszolt arra a kérdésre, hogy mire számíthatunk szombaton Győrben: A bajnokcsapat jól védekezik, jól támad, jó a kapusa, tehát egyet lehet csak a játékosainktól elvárni, hogy tisztességesen álljanak helyt. Számunkra ezen a találkozón nincs tét, játsszunk egy jót! Lelkesen kézilabdázzanak a fiataljaink, mutassák meg a közönségnek, mennyire tehetségesek. Azt gondolom, hogy Mátéfi Eszter kellőképpen pihenteti majd a rutinosabb, idősebb játékosainkat, mert nem meglepetés, ha azt mondom: számunkra az itthoni, Békéscsaba elleni találkozó a nagyon fontos. Szemünk előtt lebeg az első négybe bekerülés. Remélem, hogy nem lesz Győrben sérülés.

A Kohász Akadémia vezetői közben tárgyalnak már a játékosokkal, s örömmel jött a hír, hogy eddig minden játékos maradni akar. Jól érzik a városban és a klubban magukat, s a Kohász Akadémia pedig megbecsüli őket. Friss hír, hogy Takács Fruzsinát a Kohász átadta az MTK-nak azzal a céllal, hogy sok játéklehetőséget kapjon, rutint szerezzen. Persze ellenünk nem játszhat. Ugyanakkor az MTK-s Kopecz Barbara átlövő dunaújvárosi nevelés már a dunaújvárosi csapattal edz. Mindkettőjük ügyében most folynak az adminisztrációs munkák. A bajnokság után három-négy játékos leigazolása is szóba jöhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!