Sport

2017.05.28. 19:25

Becsületes játékkal - A Kohász győzelemmel búcsúzott a bajnoki évtől

MOSONMAGYARÓVÁR - Becsületesen, tisztességesen szeretnénk befejezni a bajnoki évet. Arra kértem a csapatomat, hogy koncentráltan, tiszta fejjel játsszanak. Győzzék le a fáradtságot, és nyerjék meg a mérkőzést a kiesőjelölt otthonában - nyilatkozta a mosonmagyaróvári meccs előtt a D. Kohász vezetőedzője, György László.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a bajnoki sorozat utolsó mérkőzését Mosonmagyaróváron játszotta. Ez a találkozó a hazaiaknak volt nagyon fontos, mert az óvári csapat lett az egyik kiesőjelölt. A Kispest már hetekkel ezelőtt búcsúzott az első osztálytól. A másik kieső hely volt „kiadó”.

Az óvári együttes ebben a helyzetben az előző fordulóban Érden, azaz idegenben 20-19-re legyőzte a harmadik, vagyis a bronzérmes együttest! Így nagy reményekkel fogadta a mosonmagyaróvári gárda szombaton a Kohász csapatát. Ám a dunaújvárosi együttes becsületes, tisztességes játékban érvényesítette nagyobb tudását, és 25-17-re legyőzte a hazaiakat.

A dunaújvárosiak megfogadták a szakvezetőjük kérését, és már a 6. percben 4-0-ra vezettek. Igaz, néhány perc alatt el is vesztette az előnyét a Kohász. Hamarosan időt is kért György László, látva a csapata játékban elkövetett hibáit. Ez ugyanis oda vezetett, hogy a hazai csapat a 24. percben ki is egyenlített: 9-9. (Először és utoljára történt ez meg.) Ám hamarosan nőtt az előnye a Kohásznak, és négy gól fórral végződött az első félidő (8-12).

Klujber Katrin a csapata legjobbja volt Mosonmagyaróváron, hatszor volt eredményes
Fotó: Ady Géza

Fordulást követően is időszerű volt a dunaújvárosi szakvezető eligazítása, vagyis: becsületesen, egyszerűen, de pontosan, kevés hibával kell kézilabdázni. Ez pedig György László szótárában azt jelenti, hogy szükséges a maximális erőbedobás és akarat a játékban még a bajnokság legvégén is. A furcsa bírói ítéletek is azt igazolták, hogy a sípoló emberek is elfáradtak a bajnoki sorozat végére. Össze-vissza ítélkeztek a fekete mezesek.

A hajrá azonban jelentős vendégfölénnyel zajlott. Az elfáradt hazai fiatalok nem tudták megakadályozni a Kohászt a gólszerzésben, így jelentős, nyolcgólos fölénnyel fejezték be a mérkőzést.

Varga József, a mosonmagyaróvári edző megdicsérte a lányait, és szomorúan nyilatkozta, hogy a tavaszi külső körülményekkel nem tudtak megbirkózni. Nyilván ezen két legjobbjuk, Orbán Adrienn és Tóth Gabriella Kisvárdára történt hirtelen átvezénylését értette.

György László: - Nagyon nehéz mérkőzésen szereztünk győzelmet. Tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár fiatal csapat, mindent elkövet a bennmaradásért. Elismerésem a csapatomnak, hogy a szezon végén is összeszedetten és koncentráltan játszott.

További eredmények (szombat): Debrecen - MTK Budapest 26-24, Ipress Center VÁC - Győri Audi ETO 27-35.

Érdekes módon a többi mérkőzést vasárnap (nekünk lapzárta után) játszották le. Kisvárda - Budaörs, Alba Fehérvár KC - Érd, Kispest - Siófok.

Mosonmagyaróvár-DKKA

Mosonmagyaróvár - D. Kohász 17-25 (8-12)

Mosonmagyaróvár, 900 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Vukojevic 2, Csala 1, Bouti 4, Gyimesi 5, Gerháth 1, Bizik R. 3. Csere: Wéninger (kapus), Horváth P., Hajtai 1, Bizik B. Vezetőedző: Varga József.

 

D. Kohász: Csapó--Klujber 6 (2), Kovács A., Szalai 4, Cifra 2, Micijevic 3, Rácz-Vincze 2. Csere: Kudor 3 (2), Nick, Grosch 1, Takács D. 1, Karnik, Molnár 3. Vezetőedző: György László.

Kiállítás: 10, ,illetve 14 perc.

 

Hétméteresek: 1/0, illetve 6/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!