Sport

2014.04.15. 19:30

Kohász-FTC: Becsületesen helytálltak a dunaújvárosiak

Az első elődöntős mérkőzésen a Ferencváros női kézilabdacsapata súlyos vereséget mért a Dunaújvárosi Kohászra, kedden tehát hazai csarnokban a dunaújvárosi gárda feledtetni akarta a népligeti komoly kudarcot.

Jankó Árpád

Le a kalappal a dunaújvárosi szurkolók előtt, mert megtöltötték a Dunaújváros Sportcsarnokot. Jöttek segíteni a csapatnak, holott mindenki tudta: az FTC a papírforma szerint idegenben is esélyesebb a győzelemre.

Dunaújvárosi Kohász – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-33 (12-17)
Dunaújváros Sportcsarnok, ezer néző. Vezette: Herczeg P., Südi P.
Dunaújváros: Csapó – Hosszu, Gera 1, Takács D: 1, Ferling 3, Bulath 15, Vincze 4. Csere: Vig (kapus), Vadász, Rádl 2, Grosch, Kővári. Kopecz, Ács. Edző: Mátéfi Eszter.
Ferencváros: Szikora – Kovacsicz 5, Zácsik 2, Cifra, Tomori 10 (1), Szucsánszki 4, Szarka 5. Csere: Abramovics (kapus), Mészáros, Such, Steinbach 3, Pena 3, Szamoránsky 1. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.

A lelkes hazai B-közép megadta az alaphangot, a „Mindent bele!” rigmussal, hiszen kellett a segítség, mert senki nem tudta: mennyire viselte meg a 38-19-es vereség az első mérkőzésen az újvárosi lányokat.

Rögtön az elején kiderült, hogy a Fradi ezen a derbin is nagyon keményen fog védekezni, s ez bizony hibázásokhoz vezetett a hazai támadások befejezésénél. Azt is lehetett látni, hogy most is létkérdés lesz: tudja-e a Kohász Tomori Zsuzsát megállítani. 4-8-nál időt kért Mátéfi Eszter. Majd szépen csökkent a Fradi vezetése (7-9), ami Elek Gábornak nem tetszett, ő is kért időt. Sajnos, amikor a Kohász már-már megközelítette a vendégeket több bosszantó labdavesztés okozott gondot. Így lett 12-17 az első félidő. Két vezéregyéniség vitte a folytatásban csapatát. Az FTC-nél Tomori, a Kohásznál Bulath Anita játszott nagyszerűen. A hazaiaknál sajnos hiányoztak Ferling, Gera, Hosszu Takács Dusmáta találatai. Hamarosan forgatta a csapatot Mátéfi Eszter, de egyedül Rádl tudott egyenrangú ellenfélként kézilabdázni. A fiatalok nem tudtak hozzátenni a teljesítményhez. A sablonon kívül hiányzott egy-két váratlan húzás, meglepő mozdulat. És a hazaiak ki nem kényszerített hibáival nyert hét góllal a Ferencváros. Becsülettel küzdött a Kohász, és most ennyire tellett.

Szucsánszki Zita (8) sem tudta megállítani Bulath Anitát, aki tizenöt gólt dobott a Fradinak (Fotó: Ónodi Zoltán)

Ezekután biztos, a dunaújvárosi együttes nem játszik harmadik mérkőzést a Ferencvárossal. Eldőlt, hogy várhatóan a Győri Audi ETO csapatával mérkőznek meg a zöldek az aranyéremért. A Kohász pedig szintén várhatóan az érdi együttessel találkozik majd, hogy eldőljön: kié lesz a bronzérem. Óriási a tét, s a bajnoki harmadik hely megszerzésére képes lehet a dunaújvárosi együttes. Nem is olyan rég parádés mérkőzésen fektette két vállra a Kohász mégpedig idegenben az érdi csapatot.

Mátéfi Eszter: – Az első mérkőzés után talpra álltunk, de sajnos sokat hibáztunk. A Ferencváros erősebb csapat nálunk, és megérdemelten nyert. Készülünk a bronzmérkőzésre.

Elek Gábor: – Végre három év után tudtunk nyerni Dunaújvárosban. Elégedett vagyok csapatom mai teljesítményével, de sajnos Bulath Anitával ezen a meccsen nem bírtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!