Sport

2014.12.08. 19:55

Torna: búcsú az idei versenysorozattól, folytatás januárban

A hét végén Újvidéken szerepeltek a dunaújvárosi tornászok egy emlékversenyen. Tíz nemzet fiú- és lánytornászai szerepeltek, összesen százan!

Jankó Árpád

A Dunaferr csak öt lánytornásszal képviselte a magyar színeket. Badics Réka edző most pontozóbírói minőségben utazott Újvidékre az edző Török Dániellel. A dunaújvárosi küldöttség névsora: Badics Charlotte, Körtés Kora, Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Tóth Dorottya. A Dunaferr csak utánpótlás korúakkal versenyzett, akik összesen két aranyérmet, egy ezüstöt és két bronzot szereztek a nívós viadalon. A csapatverseny három kategóriájában, az elsőben két, a másodikban szintén két, a harmadikban egy tornásszal indult a Dunaferr csapata. Végül az olaszok és a szlovénok mögött harmadik lett a Dunaferr.

Badics Réka edző-pontozóbíró, Miklós Dorina, Körtés Kora, Badics Charlotte, Halász Dóra Szimonetta, Tóth Dorottya, Török Dániel edző

Egyéni eredmények. Első korcsoport: Badics Charlott összetett 11., felemás korlát 5., gerenda 6. hely szép tartással, gyengébb anyagerővel. Körtés Kora: összetett 9., felemás korlát 6., talaj 6., ugrás csak 5. hely egy pici hiba miatt. II. korcsoport: Miklós Dorina összetett 6., ugrás 4. hely. Halász Dóra Szimonetta összetett 7., ugrásban remekelt, első helyen végzett. III. korcsoport: ők jövőre már felnőttként szerepelnek. Ebben a csoportban Tóth Dorottya tornászott. Összetettben 4., ugrásban 1., gerendán 3., talajon 2., felemás korláton 4. hely. Dorottya talajgyakorlata a közönség és az ellenfelek kedvenc bemutatója lett, tapsra késztette a jelenlévőket.

Nagyszerűen rendezett viadalon indultak a dunaújvárosiak. Svédek, máltaiak, bolgárok, olaszok, horvátok, szlovének, szerbek, macedónok, boszniaiak és a Dunaferr SE versenyzői léptek színre. Az öt szerzett érem magáért beszél, remek teljesítmény. Török Dániel edző is dicséretesnek tartja a mieink szereplését, bár megjegyezte: fiataljaink produkcióin látható a versenyzés hiánya, ami különösen a szerenkénti döntőket jellemezte. Viszont örvendetes, hogy mindenki önmagához képest a legmagasabb összetett eredményét, pontszámát hozta. Ezzel az újvidéki, színvonalas versennyel be is fejeződött a dunaújvárosiak számára a versenysorozat. A régen várt pihenés következik ezután, majd január elején már elkezdődik a komoly munka. Mégpedig mivel a gyerekek közül többen is feljebb kerülnek a korcsoportokban természetesen új elemeket kell majd megtanulniuk.

 

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!