Sport

2013.07.03. 22:00

A DAB nem indul az ifik és a serdülők között

A magyar Jégkorong Szövetségben június 30-án zárult le a különböző bajnokságokba a csapatnevezések. A Dab.Docler az ifjúsági és a serdülő korosztályban nem indít csapatot.

Agárdy Csaba

Érdekesség, hogy felnőtt mezőnyben megszűntek az amatőr bajnokságok, és négy osztályban rendezi meg a szövetség a küzdelmeket. Igaz, az OB II-be csak két klub nevezett. A felnőttek csoportbeosztása a MOL Liga nélkül.

A DAB szupermini és a mini csapata ősszel is indul a bajnokságban (Fotó: Vohlmann György)

OB II: Debreceni HK, Tisza Volán

OB III: Fehérvári Jegesmedvék, Ferencváros-Jégveled, Hargitai Farkasok, Jászberény, ESMTK, Marilyn, Jégsólymok, UTE Amatőr

OB IV: DJK (Debrecen) SE, Ifjúsági Jégkorong Egyesület (Pécs), ESMTK- Druck-Ker, Hargitai Farkasok II., Kazincbarcika, KMH Budapest, Kiskőrösi Katerinkák, Szigeti Bikák SE, Szabolcsi Jégsport SE, Újvárosi Hokillák SE, Viadukt SE

Női: Angels NJSE (Dunaújváros), Marilyn HC (2), Sportország SC, Székesfehérvári Vadmacskák, Vasas SC, White Sharks

A junioroknál (U20) hattagú lesz a mezőny: Dab.Docler HK, Debreceni HK, ifj. Ocskay Gábor JA, MAC Budapest, Újpesti TE, Vasas SC

Az ifjúságiaknál (U18) kilenc csapat nevezett: Debreceni HK, ifj. Ocskay Gábor JA, Kaposvár HC SE, MAC Budapest, Miskolci Jegesmedve JSE, Pesterzsébeti HC, Újpesti TE, Vasas SC, ISK-HSC Csíkszereda.

Az alsóbb korosztályokban már jóval nagyobb a mezőny. A serdülőknél (U16) a DAB nélkül tizenöt egyesület szerepel. A kölyköknél (U14) tizenkilenc, az előkészítőknél (U12) harminc csapat, két Dab.Doclerrel indul.

A szuperminiknél (U8) és a mininél (U10) még lehet nevezni, ezekben a korosztályokban várhatóan negyven felett lesz mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!