Sport

2017.06.26. 17:40

Fellépés a kontinens legnagyobbján - Európa-bajnokságon szerepelt a Spartan

A Spartan Cheerleading Sportegyesület immáron harmadszorra szerezte meg a jogot a kontinens legnagyobb versenyén való részvételre, a cheerleading Európa-bajnokságra.

Balla Tibor

A European Cheerleading Championships 2017 megmérettetést június 24-25. között rendezték a cseh fővárosban, Prágában, ahová 25 ország 4000 sportolót delegált. Idén először szerettek volna team-ben az Eb-szőnyegre lépni. A NOB több átalakítást is végzett a cheer sportban, idén már csak nagyformációk (16-25 fő) szerepelhetnek a világversenyeken. A nagyobb sportolói létszám nagyobb költségekkel jár, de a támogatóknak hála, sikerült kijutniuk.

A Spartan a Warriors Senior Coed Elite kategóriában versenyzett, ahol 17 csapat lépett a szőnyegre 10 országból. Minden ország a két legjobb csapatát delegálhatja a viadalra, ez érezhető is volt, rendkívül erős mezőnyben versenyeztek - mondta el lapunknak Árgyelán Dominika, a Spartan SE elnöke.

- A gárda a 9. helyen végzett, ezzel 8 csapatot utasított maga mögé a divízióban: egy román, két lengyel, egy spanyol, egy holland, egy francia, egy lett, és egy cseh nemzetiségű csapatnál voltak jobbak. Sportolóink teljesítményével maximálisan elégedettek vagyunk, hiszen az volt a célunk, hogy a legjobb tíz közé kerülhessünk. Ez az eredmény fontos visszajelzés volt szakmai szempontból is, hiszen tudjuk: jó úton járunk - mondta az elnök.

Az egyesületből három sportoló, Árgyelán Dominika, Jankovics Orsolya, valamint Zorics Regina a nemzeti válogatottban is versenyzett Senior Allgirl Elite kategóriában, ahol hat csapatot megelőzve bronzérmet szerzett Magyarország. A Spartan Warriors - Senior Coed Elite Team tagjai: Árgyelán Dominika, Árgyelán Edmond, Gyimesi Bettina, Gyimesi Klaudia, Hunyadi Kitti, Jankovics Attila, Jankovics Orsolya, Kiss Balázs, Labuda Anett, Méhes Anett, Molnár Dóra, Nemoda Dóra, Sárközi Roland Márk, Simon Vanessza Enikő, Szabó Angelika, Szaniszló Alexandra, Szaniszló Bianka, Tóth Boróka, Zorics Regina. A verseny méltó zárása volt az idei évadnak, júliusban pihenőre vonulnak a sportolók, majd augusztusban, a nyári edzőtáborban folytatják a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!