Sport

2016.11.14. 20:45

Belecsapnak a jó sűrűjébe - Bajnoki rangadók, MK négyes döntő, Euroliga selejtező két és fél hét alatt

Dunaújváros - Nem kis erőpróbák előtt állnak a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói a következő időszakban. Mihók Attila csapata számára elsőként szerdán 16 órakor a címvédő Újpest elleni hazai meccs következik.

Gallai Péter

Majd ezt követően november 19-én és 20-án a DFVE által rendezett Magyar Kupa négyes döntő vár a dunaújvárosiakra, majd jövő héten szerdán ismét bajnoki rangadó következik, amikor a BVSC-hez látogatnak a lányok. Egy kis szünet után december első hétvégéjén pedig az Euroliga selejtezője jön a sorban, ahol szintén a DUE-Maarsk lesz a csoport házigazdája a Fabó Éva Sportuszodában. Ezt még leírni sem egyszerű, nemhogy lejátszani.

- Valóban, jól fogalmazott. Belecsapunk a lecsóba, de abba a sűrű fajtába, amelyikben megáll a kanál - felelte mosolyogva megkeresésünkre Menczinger Kata csapatkapitány.

Szilágyi Dorottyáék vasárnap tizenkét negyedet gyakoroltak az ifjúsági válogatottal Fotó: Zsedrovits Enikő

- Megerőltető időszak vár ránk, bízom benne, hogy nem fogyunk el a sorozat végére. A felkészülést jól szolgálja, hogy vasárnap tizenkét negyedet játszottunk a Dunaújvárosban edző ifi válogatottal, hétfőn még volt kondi és úszás is, ám ebből visszaveszünk, s nagyobb hangsúly lesz az elméleti részen. Tudjuk milyen feladatok várnak ránk, de lépésről lépésre haladunk, így első az Újpest elleni bajnoki rangadó. A szezonbeli eddigi egy találkozásunk nem úgy alakult, ahogy vártuk, simán kikaptunk, mondjuk ki nyugodtan, az a meccs katasztrofálisra sikeredett szempontunkból. Az előző szezonban is a döntős párharc végére lógtunk a nyakukon, alaposan megszorítottuk őket. Bízom benne, hogy most már a jobbik felünket láthatja a közönség, különösen, hogy csapatunk együtt maradt, ami komoly fegyvertény. S az olyan fiatalokra is egyre inkább lehet számítani, mint Vályi Vanda, vagy Mchunu Hlengiwe. Arról pedig nem is beszélve, hogy hosszas rehabilitáció után visszatért holland légiósunk, Sloti (Hanneke Slagter, a szerk.), akivel a medencében és azon kívül is erősödtünk - fogalmazott a csapatkapitány.

Menczinger Kata nehéz időszakon van túl, nagyon megviselte, hogy végül nem került be az olimpiai csapatba. Voltak olasz és francia megkeresései a nyáron, de akkor az önbizalma sem volt éppen a csúcson, s végül maradt. - Azonban új impulzusokra vágytam, ezért vágtam bele az edzősködésbe a gyerekekkel. Annak ellenére, hogy ezzel már napi kilenc órákat töltök az uszodában, egyáltalán nem bántam meg, rengeteg pozitív élménnyel, sok szeretettel gazdagodom. Szóval, most már nyolc éve erősítem a dunaújvárosi csapatot, ahol nagyon jó a társaság, szeretek itt lenni, s a szakmai stábbal is kiválóan megértjük egymást. Szerdán jöhet egy közös sikerélmény - zárta gondolatait.

A hétvégén, szombaton és vasárnap a sorozat történetében először Dunaújváros lesz a házigazdája a Magyar Kupa négyes döntőjének. Azt már tudni lehetett, hogy a három selejtezőcsoport győztese, a DUE-Maarsk, az UVSE és a BVSC egyből az elődöntőbe jutott. A fennmardó egy helyért szombaton rendeztek még egy selejtezőt, ahol a Szeged, a Szentes, valamint az UVSE második csapata szállt vízbe. A körmérkőzéses tornát végül jobb gólkülönbséggel a Szentes nyerte meg a Szeged előtt, az UVSE II két vereséggel az utolsó helyen zárt. A kupaelődöntők párosítását ma sorsolják ki a Magyar Vízilabda Szövetség székházában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!