Sport

2017.03.09. 19:02

Belevaló és különleges legyen

Dunaújváros - A Magyar Labdarúgó Szövetség belevaló és különleges 10-14 éves fiú- és lányfocistákat keres a Bozsik Bajnokok programba.

Dunaújvárosi Hírlap

A kiválasztott gyerekek többek között Gera Zoltánnal, Király Gáborral, Juhász Rolanddal és Fenyvesi Evelinnel játszanak együtt május 31-én, a Magyar Kupa döntő előtti gálamérkőzésen. A programban eddig 229 fiatal tehetséget jelöltek a testnevelő tanárok, közülük kerül majd ki az a két, 18 tagú csapat, akiket a népszerű magyar focisták készítenek fel a Magyar Kupa döntő előtti mérkőzésre.

A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a nevezési határidőt, így a tanárok március 14-ig küldhetik el a jelentkezéseket.Országszerte keresik az ifjú focista egyéniségeket az OTP Bozsik Bajnokok programba. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az OTP Bank 18-18 kiemelkedő focistapalántát választ majd ki a testnevelők jelöltjei közül, akikből összeáll a nyugati és keleti csapat.

A kiválasztásban, a felkészítésben és a gálameccsen hazánk fociikonjai és szakértői vesznek részt; a nyugatról érkező csapatot Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin és Hajdú B. István, amíg a kelet-magyarországi fiatalokat Gera Zoltán, Bognár István, Elek Ákos és Nyilasi Tibor erősíti. Az eddigi 229 jelölt közül mindössze 34 lányt neveztek a testnevelők, a szervezők azonban ennél is több lányfocistára számítanak. Az MLSZ a jövőben szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni az iskolás lányok bevonására. Ahogy vallják, a nők részvétele nélkül nincs sikeres férfifoci sem, a hölgyek jelenlétének pedig mára társadalmi jelentősége is van.

Az OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően jó hír, hogy az elmúlt években bővültek a lehetőségek, és ebben a szezonban már huszonötezer leány ismerkedik a játékkal. Az OTP Bozsik Bajnokok programba március 14-ig várják a nevezéseket. További információk a bozsikbajnokok.hu internetes oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!