Sport

2016.01.14. 16:10

Belgrádi törökverők: A női vízilabda-válogatott egy gólt kapott a meccsen

Belgrád - A vártnak megfelelően könnyed mérkőzésen nyert a vízilabda Európa-bajnokság harmadik csoportmeccsén a magyar női válogatott Törökország ellen.

Gallai Péter

Ha csak abból indulunk ki, hogy az A-csoport eddigi két mérkőzésén a félholdas együttest alaposan kitömték ellenfeleik, ráadásul még gólt sem tudtak dobni, nem nagyon kellett izgulnia Bíró Attila válogatottjának. Valóban: könnyed edzéssel felérő találkozót játszottak a lányok a törökökkel, akik nem azért jutott némi öröm, ellenünk megszerezték első Európa-bajnoki találatukat, igaz, emellé huszonhetet kaptak.

Magyarország - Törökország 27-1 (7-0, 6-1, 9-0, 5-0)

Magyarország: Kasó - Antal, 2 Kisteleki H. 6, Illés 2, Keszthelyi 6, Bujka 4, Csabai 3. Csere: Gangl (kapus), Takács O. 1, Szücs G. 1, Tóth I. 1, Garda 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A meccsen a Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics együttesének kapusa, Kasó Orsolya kezdett, aki nem nagyon izzadt meg a háló előtt az első két negyedben, akit azután Gangl Edina váltott. Ja, igen, a meccs során a szintén dunaújvárosi játékos, Garda Krisztina is eredményes volt ötméteresből. Ez egyrészt számunkra volt örömteli momentum, másrészt ezzel minden mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé az Eb-n.

A dunaújvárosi Garda Krisztina büntetőből, ötméteres dobásból szerzett gólt csütörtökön. Fotó: MVLSZ/Dobos Sándor

Tulajdonképpen ezek voltak a főbb momentumok az összecsapás során, hiszen a lelkes törökök még csak tanulják a sportágat, a magyarok akkor találtak be, amikor akartak.

- Két dolgot mondtam a lányoknak a meccs előtt: egyrészt ne sérüljenek meg, másrészt próbálják a pulzusszámot felvinni, amikor csak lehet. Azokban a szituációkban főleg, amikor le tudunk fordulni, és be is tudjuk ezeket fejezni. Ez végül sikerült. Elégedett vagyok, a konditermi edzésre készülünk, azt hiszem, a lányok attól jobban tartanak, mint ettől a meccstől tartottak. Gyakorolunk tovább, holnap is lesz két tréning, a portugál meccs is hasonló lesz. Megadjuk nekik a tiszteletet, de mi már az oroszok ellen készülünk. Úgy érzem, az orosz csapat jobb, mint a görög, majd meglátjuk. Czigány Dóra egy kis sérüléssel bajlódik, a válla fáj, jobbnak láttam, ha most nem játszik, de két nap múlva már fog - értékelt a szövetségi kapitány az MVLSZ honlapján.

Pénteken szünnap következik, a következő ellenfél Portugália lesz szombaton. Az sem ígérkezik nehezebb négy negyednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!