Bemutatkozás a Siófok ellen - Az első csapat keretébe felkerülő fiatalok szeretnék bizonyítani tehetségüket

2016. február 18., 21:18 szerző: Gróf András
komment
Dunaújváros - A nyolcadik helyről várja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, a Merkantil Bank Liga NB II tavaszi rajtját.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A dunaújvárosiak játékoskerete a közismert anyagi nehézségek miatt szinte teljesen kicserélődött. A távozó labdarúgók helyét amatőr státuszban lévő fiatal játékosokkal töltötték fel. Az újvárosiak a felkészülés alatt gólnélküli döntetlent játszottak a Ferencváros második számú csapata ellen, majd 3-0-ra kikaptak a Soroksár együttesétől. A Kaposvári Rákóczi ellen 1-1-es döntetlent értek. Egyetlen idegenbeli mérkőzésükön 4-0-ra legyőzték a Videoton második számú garnitúráját. Az elmúlt szombaton az első osztályú MTK elleni főpróbán szintén 0-0 volt a végeredmény. Szombaton már élesben kell megmutatni a fiataloknak, mire képesek. Az újvárosiak 14 órakor a BFC Siófok gárdáját fogadják a Dunaújváros Stadionban. A csütörtöki sajtótájékoztatón Dobos Barna vezetőedző kezdte az esélylatolgatást.

- Ezen a héten alakult ki az első csapat kerete. Szándékosan nem felnőtt csapatot mondtam, hiszen rengeteg fiatal kap lehetőséget a következő fél évben. Sajnos azonban a tavasszal nem számíthatunk a fiatal tehetséges támadóra, Dobos Áronra, mivel még nem éri el a versenykiírásban meghatározott alsó korhatárt. Az együttesünk új csapatkapitánya Hajdók Gábor, míg helyettese Tóth Tibor lett. Nehéz helyzetben vágtunk a felkészülésnek, de szerencsére a fiatalok partnerek voltak.

Megkönnyítette a dolgunkat, hogy az utánpótlásban is hasonló stílusban játszottak. Az előkészületi mérkőzéseken bebizonyította a csapat, hogy van benne erő. Elsődleges célunk, hogy egységes csapatként lépjünk majd pályára, ami biztosítja a fiatalok fejlődését. A felkészülés alatt lejátszott edzőmérkőzéseken a védekezésünk stabil volt. Ez tulajdonképpen a labdarúgás tanulhatóbb része. A támadójátékot is lehet fejleszteni, de ott az egyéni kvalitásoknak is óriási a szerepük. Ebben vegyes a kép, hiszen az elején kevés lehetőséget alakítottunk ki az ellenfelek kapuja előtt, de a Videoton második számú csapata ellen már négyszer is betaláltunk. Legutóbb az első osztályú MTK ellen is voltak gólszerzési lehetőségeink. Az elmúlt időszakban kialakult a kezdőcsapat, de az összeállítás idővel természetesen változhat is. Szombati ellenfelünk, mind a másodosztályú csapatok többsége erősíteni próbált télen. Több játékos is érkezett hozzájuk a Videoton második csapatától. Mi azonban a magunk tervezett játékát szeretnénk megvalósítani, nem a Siófokhoz alkalmazkodni. Megpróbáljuk megnyerni a találkozót, hiszen mindenkinek ez a célja, aki pályára lép.

Hajdók Gábor, a frissen megválasztott csapatkapitány bízik magában és a társakban.

- Szeretnénk bizonyítani a rátermettségünket, és minden mérkőzésen megnehezíteni az ellenfelek dolgát.

Kercsó Bence tavaly még az ifiben szerepelt, de most már az NB II-es keret tagja.

- Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy tavasszal nem mi leszünk a mérkőzések esélyesei, de szeretnénk néhány találkozón meglepetést okozni.

A BFC Siófok elleni szombati találkozót Botló Béla vezeti, asszisztensei Iványi István és Kis Zoltán lesznek.

A Merkantil Bank Liga NB II tizenhatodik fordulójának további párosítása a következő: Vác FC - Mezőkövesd, Szolnoki MÁV FC - Soroksár, Soproni VSE - FC Ajka, Balmazújváros - Budaörs, Zalaegerszegi TE - Szigetszentmiklós, FC Csákvár - Kisvárda, Gyirmót FC Győr - Szeged-2011.

A TELJES TAVASZI MENETREND

16. forduló: DPASE - BFC Siófok (02. 20., 14 óra),

17. forduló: DPASE - Vác FC (02. 27., 14 óra),

18. forduló: DPASE - Balmazújváros (03. 05. 17 óra),

19. forduló: DPASE - Zalaegerszegi TE (03. 12., 18 óra),

20. forduló: Soproni VSE - DPASE (03. 19., 18 óra),

21. forduló: DPASE - Szolnoki MÁV FC (04. 02., 19 óra),

22. forduló: FC Csákvár - DPASE (04. 09., 19 óra),

23. forduló: DPASE - Gyirmót FC Győr (04. 16., 19 óra),

24. forduló: Szeged-2011 - DPASE (04. 23., 17 óra),

25. forduló: DPASE - Kisvárda (04. 30., 19 óra),

26. forduló: Soroksár - DPASE (05. 07., 17.30 óra),

27. forduló: DPASE - FC Ajka (05. 15., 19 óra),

28. forduló: Szigetszentmiklós - DPASE (05. 21., 18 óra),

29. forduló: DPASE - Budaörs (05. 29., 19 óra),

30. forduló: Mezőkövesd - DPASE (06. 05., 18 óra).

Gróf András

2016. február 18., 21:18 szerző: Gróf András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...