Sport

2013.08.14. 15:25

Bemutatkozik a DPASE

Pénteken, 15.30 órakor hazai pályán a Vasas gárdája ellen kezdi meg szereplését az egycsoportos másodosztályban az újonc Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A dunaújvárosiak az NB III Dráva csoportjának megnyerését követően sikeres osztályozót vívtak a Soproni VSE gárdája ellen, így a rövid nyári pihenő után már a másodosztályú szereplésre készülve kezdhették meg a felkészülést. Július 8-án indult a munka, amit az elmúlt hat hétben számos felkészülési mérkőzés, és egy Magyar Kupa találkozó színesített. A pénteki idénynyitón kemény ellenfél érkezik városunkba, hiszen a tavalyi NB II-es bajnokság Keleti-csoportjának második helyezettje, a Vasas lesz a vendég. A felkészülés alatt elvégzett munkáról, és a bajnokság esélyeiről a szakmai igazgatót, Dobos Barnát kérdeztük.

– Azt a programot, amit az elmúlt időszakra elterveztünk, maradéktalanul végrehajtottuk. A lejátszott edzőmérkőzések jól szolgálták a felkészülésünket. A Magyar Kupa első fordulójában a számszerű eredmény ellenére óriási fölényben futballoztunk, és magabiztosan jutottunk tovább. Mint újonc csapat, a bajnokságban természetesen elsődleges célunk a bennmaradás kiharcolása. Nem tudjuk, az összevonást követően miként alakulnak majd az erőviszonyok. Az első öt, hat fordulót követően talán majd tisztábban látunk.

A DPASE együttese a bajnoki rajt előtt. Felső sor balról jobbra: Milinte Árpád, Perovic David, Csehi Tamás, Goran Beleuc, Orbán Soma, Cseh Tibor, Micskó Márk, Szalai Tamás, Kocsis Gábor, Bartus Balázs. Középső sor: Tóth Tibor, Burucz Barna, Ribeiro Thiago, Galambos Ádám, Farkas Viktor, Villám Balázs, Szauter István, Egejuru Godslove, Birtalan Botond, Papp Máté. Első sor: Urbán Gábor, Samuel Ato, Sóron Tibor, Köntös Dániel, Sáfár László, Jakab Dávid, Lázár Zsolt, Sitku Illés, Böőr Zoltán (Fotó: Lázár Zsolt)


- Az előzetes információk szerint a feljutásért küzd majd a Nyíregyháza, a Siófok, a Zalaegerszeg és a Vasas is. Biztos vagyok benne, hogy lesz egy meglepetés gárda is ebben a körben. Kíváncsian várom, hogy mennyire lesz szoros a mezőny, mert a kiegyenlített harcban óriási értéke lesz minden egyes győzelemnek. A fővárosiak játékoskerete az elmúlt évi ezüstérmet követően alaposan átalakult, de valószínű, hogy nem gyengültek. Ennek ellenére az első hazai összecsapáson szeretnénk jó eredményt elérni. Úgy érzem, erősödtünk a nyáron. Urbán Gábor és Thiago igen biztatóan mozgott az edzőmérkőzéseken, de a többi új játékostól is sokat várunk a bajnokság során. A Vasas elleni kezdő tizenegyben még vannak kérdőjelek, hiszen Samuel Ato és Godslove is kisebb sérüléssel bajlódik. A szokatlan időpont ellenére várjuk a szurkolóinkat a bemutatkozó mérkőzésünkre, amelyen jó játékkal, jó eredményt szeretnénk elérni, hiszen egy sikeres rajt nagy lendületet adhatna a csapatnak.

A dunaújvárosi együttes játékoskeretében a következő változások történtek a nyári átigazolási időszakban. Távozott a csapattól az elmúlt félévben a középső védő posztján szereplő Csiszár Zoltán, aki a Rákosmenti KSE-ben folytatja pályafutását. Az érkezők névsora: Birtalan Botond (Kozármisleny), Papp Máté (Videoton FC), Ribeiro da Silva Vasconcelos Thiago (Veszprém), Urbán Gábor (Szigetszentmiklós), Burucz Barna (Csákvári TK), Orbán Soma (Németország), Sáfár László (Kecskemét).

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata első mérkőzésének az időpontja a következő: 1. forduló: Dunaújváros PASE –Vasas (augusztus 16.), 2. forduló: Nyíregyházi Spartacus FC – Dunaújváros PASE (augusztus 24.), 3. forduló: Dunaújváros PASE – ZTE FC (augusztus 31.), 4. forduló: Ceglédi VSE – Dunaújváros PASE (szeptember 08.), 5. forduló: Dunaújváros PASE – Soproni VSE (szeptember 15.), 6. forduló: Balmazújváros – Dunaújváros PASE (szeptember 22.), 7. forduló: Dunaújváros PASE – Gyirmót FC (szeptember 29.), 8. forduló: Szolnoki MÁV FC – Dunaújváros PASE (október 06.), 9. forduló: Dunaújváros PASE – BFC Siófok (október 13.), 10. forduló: Kisvárda FC – DPASE (október 20.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!