Sport

2016.09.02. 19:50

A Dunai Ökölvívó Egyesület két versenyen indul a hétvégén

Dunaújváros - A februárban alakult Dunai Ökölvívó Egyesület a hétvégén két viadalon is indítja a sportolóit. A dunaújvárosi klub képviselői először szerepelnek versenyen.

Agárdy Csaba

Kovács Richardtól, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy szombaton Kaposváron a Süllős Gyula emlékversenyen próbálnak szerencsét, míg másnap Tatabányán nemzetközi erőpróbán bizonyíthatnak a dunaújvárosiak.

Kovács Richárd, a Dunai Ökölvívó Egyesület elnök

Prétor Erik és Oláh Barnabás (69 kg-ban) mindkét viadalon részt vesz, míg Tatabányán (52 kg) Dodó Norbert is indul.

Oláh Barnabás

Körülbelül harmincan látogatják rendszeresen az edzéseiket, és tartják magukat ahhoz, amit a megalakuláskor célként tűztek ki maguk elé, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket kívánják felkarolni, sportoltatni, versenyeztetni, odafigyelve a tanulmányi eredményeikre is.

Prétor Erik mindkét hétvégi versenyen indul

Kovács Richard azt is elmondta, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára a havi tagdíj mindössze ezer forint, és nemcsak Dunaújvárosban készülnek, hanem rendszeresen járnak Budapestre a BoxAkadémia gyakorlásaira is.

Dodó Norbert csak Tatabányán szerepel Fotó: Zsedrovits Enikő

Azt pedig külön kiemelte, hogy köszöni az önkormányzat segítségét, mert nélkülük nem versenyezhetnének ismét dunaújvárosi ökölvívók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!