Sport

2014.08.25. 20:40

A Dunaújvárosi Acélbikák a hétvégén két felkészülési mérkőzést játszanak

Dunaújváros - A hétvégén debütált a létszámában csak kicsit változott dunaújvárosi jégkorongcsapat az új edzővel, Donald MacLeannel a Docler Kupán.

Agárdy Csaba

Kicsit még említsük meg a remek svéd edző, Stephan Lundh nevét, aki három évig irányította az Acélbikák edzéseit, és májusban tért vissza hazájába. A szakmai hozzáértését bizonyította az, hogy a Kallinge Ronneby IF csapatával egy remek együttest küldött a Docler Kupára.

Magosi Erik (balról) és Gröschl Tamás keresztezi a lengyel támadó útját. Fotó: Ónodi Zoltán

Személy szerint nem örültem annak, hogy svéd harmadosztályú csapatot irányított ide, de bebizonyosodott, igaza van. A Krakkót és a DAB-ot is 4-2-re verték, 4-2-re kaptak ki a végül kupagyőztes francia első osztályú Les Repaces de Gaptól. Azért azt ne felejtsük el, hogy a svéd csapat legutóbb épphogy lemaradt a feljutásról a másodosztályba, és azért azt tudni kell, hogy a Allsvenska Európa legtöbb első osztályú bajnokságától erősebb.

A dunaújvárosiak a harmadik helyen végeztek, ami a tavalyi kupagyőzelemhez képest sokaknak biztos csalódást okoz. De vegyük figyelembe, hogy új edző, új játékszisztéma jött a dunaújvárosiakhoz és most még semmi sem úgy működik, ahogy kellene. De van még idő javítani, már csak azért is, mert még több felkészülési mérkőzés vár az Acélbikákra. Pénteken a szlovák első osztályú Pöstyén érkezik Dunaújvárosba, majd vasárnap a lengyel első osztályú Sanok. Az előbbi találkozó 18.30 órakor, az utóbbi 18 órakor kezdődik.

De nemcsak a dunaújvárosi csapat játssza felkészülési mérkőzéseit, hanem így tesznek más MOL Ligás klubok is. Az Érsekújvár legutóbb kikapott a szlovák első osztályú Skalicától. A Brassó 6-2-re verte a moldáv Platina Chisinaut. A Ferencváros pedig a szlovák másodosztályú Gyetva otthonában nyert 5-2-re.

Az erdélyi HSC Csíkszereda azonban a Tátra Kupáról nem mehetett szép emlékekkel haza, hiszen 8-0-ra kikapott a házigazda Poprádtól, 2-0-ra a szlovák junior válogatottól és 4-3-ra az osztrák másodosztályú Kapfenbergtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!