Sport

2013.12.03. 12:00

Biczó Zoltán harmadik helye

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózói a közelmúltban két versenyen is szerepeltek, két érmet is szereztek.

Agárdy Csaba

November 30-án Budapesten az ESMTK birkózó csarnokában rendezték meg a diák I. korcsoport kötöttfogású országos bajnokságot. A megmérettetésre az előzetes rangsorversenyeken elért eredmények alapján lehetett részvételi jogot szerezni. A Dunaferr SE birkózó palántái közül hatan jutottak az országos döntőbe.

Vasas Bence 50 kilogrammban sajnos az első körben elszenvedett veresége után búcsúzott a további küzdelmektől, miután legyőzője is kikapott. Czeilinger Ádám 58 kg-ban és Farkas Zoltán 63 kg-ban hasonlóan járt. Veres-Kovács Ádám 54 kg-ban két győztes és két vesztes mérkőzés után 5. helyen végzett. Szabó Péter 85 kg-ban egy mérkőzésen tudott győzni, majd kétszer ellenfelei bizonyultak jobbnak, végül ő is 5. helyen zárt. Biczó Zoltán 76 kg-ban három győzelemmel és egy vereséggel bronzérmet szerzett.

Biczó Zoltán a dobogó harmadik fokán balról. Fotó: amatőr

Fehér Krisztián edző értékelése:

– Küzdelemből mindenki jól vizsgázott, reális eredmények születtek. Minden versenyzőnknek sokat kell erősödnie, hiszen a korábban érő ellenfeleikkel csak később tudják felvenni a versenyt. Biczó és Szabó birkózását emelném ki, ők fejben is jól teljesítettek.

December elsején rendezték meg Érden az első Centrum csapatbajnokságot. A verseny lényege, hogy régiónként kellett csapatokat kiállítani, amelyek a régiókhoz tartozó egyesületekből álltak. A megmérettetésen összesen 419 versenyző lépett szőnyegre. A Dunaferr SE Centrum csapata Dorog II-vel, az ESMTK-val és a Tatabányával került egy csoportba. Az első fordulóban a Dorog II csapatát 40:4 arányban legyőzték a dunaújvárosiak. Következett a Tatabánya, akitől nagyon szoros küzdelemben kétpontos vereséget szenvedett a Dunaferr, a végeredmény 27:25 lett a Tatabánya javára. Az utolsó fordulóban az ESMTK jóval nagyobb erőt képviselt, tőlük 38:8 arányban kaptak ki a dunaújvárosiak. A Dunaferr végül a csoport harmadik helyén fejezte be a viadalt. A csapat tagjai közül két versenyző teljesítménye emelkedett ki: Kernács Palkóé, aki egy súlycsoporttal feljebb is mindhárom mérkőzését megnyerte, és Veres-Kovács Ádámé, aki szintén három győzelmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!