Sport

2013.06.12. 18:20

Birkózó diákok bajnoksága

Dunaújváros - Komoly versenyen indultak a Dunaferr SE fiatal birkózói a közelmúltban. Tiszakécskén rendezték meg a diák I. korcsoport magyar bajnokságát.

Jankó Árpád

Az országos szabadfogású versenyen két dunaújvárosi  fiú lépett a szőnyegre.  Előzőleg több válogatóversenyen is kötelező volt indulni a mostani résztvevőknek. A szerzett pontok alapján a Dunaferrből hatan jutottak be, de betegségek és súlyproblémák miatt  a létszám kettőre csökkent. Így Tiszakécskén  Biczó Zoltán és  Szabó Péter  képviselte a    dunaújvárosi birkózó szakosztályt.

A szabadfogású magyar diákbajnokságon Biczó Zoltán  bronzérmes lett (b), Szabó Péter  pedig a negyedik helyen végzett (amatőr fotó)

A sokat fejlődő, rendkívül szorgalmas Biczó el is nyerte a sok munka jutalmát, mert  megszerezte a nagyon értékes harmadik helyet. Az első mérkőzésen kikapott a későbbi dorogi magyar bajnoktól, aki  a mezőnyből kimagaslott a páratlan fizikai alkatával, erejével.  Ezután a dunaújvárosi  fiú  két győzelmet is aratott. Szabó Péter is helytállt, ő a negyedik helyen végzett.

Továbbra sem unatkoznak a dunaújvárosi fiatal  birkózók. Szombaton rendezik meg (10 óra) az Arany iskolában a hagyományos Gurics Kupát, amelyre a névadó, a magyar birkózó sport nagy egyénisége is jelezte érkezését. Ezen a  Dunaferr SE  házi versenyén  a rövid ideje birkózó gyerekek szerepelnek.  A szombati sporteseményre a dunaújvárosi szakosztály meghívta a Kaposvár, az Érd, a Honvéd Szondi, a Tatabánya és a Veszprémi  Centrum ifjú versenyzőit is.  Összesen  hatvan-nyolcvan versenyzőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!