Sport

2013.10.30. 13:40

Jól szerepeltek a Dunaferr SE birkózói

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózói október 26-án és 27-én három versenyen vettek részt. Nem maradtak el a jó eredmények.

Agárdy Csaba

Október 27-én rendezték meg Kaposváron az idei kadet szabadfogású magyar Bajnokságot, amelyen a Dunaferr SE négy versenyzővel képviseltette magát. Női 56 kg-ban Pécsi Alexandra ezüstérmet szerzett. A fiúknál százegy induló volt. 42 kg-ban Szabó Dávid ezüstérmes lett,

63 kg-ban Zellei Péter szintén másodikként végzett.

76 kg-ban Szentpáli Zsombor az első mérkőzésén nagyon szoros csatában maradt alul egri riválisával szemben, aki sajnos nem jutott döntőbe, így Zsombor kiesett a versenyből. Fehér Krisztián edző elmondása szerint mindegyik dunaújvárosi versenyző jól helytállt és becsülettel küzdött.

Október 26-án rendezték meg Szigetváron az idei év diák I. korcsoport második rangsorversenyét. A versenyen nyolcvanegy birkózót mérlegeltek. A Dunaferr SEnyolc sportolója indult harcba a helyezésekért Farkas Zoltán 63 kg-ban, Veres-Kovács Ádám 54 kg-ban aranyérmet szerzett. Ezüstérmes lett 76 kg-ban Biczó Zoltán és 85 kg-ban Szabó Péter. Ötödik helyezést ért el Bálint Zoltán 35 kg-ban és Czeilinger Ádám 58 kg-ban. Helyezetlenül zárt 50 kg-ban Vasas Bence és 69 kg-ban Lukácsi Gergő. A csapatversenyben a Dunaferr SE 2. helyezést érte el. Asztalos Bálint edző külön kiemelte Veres Kovács Ádám, Czeilinger Ádám, Biczó Zoltán és Szabó Péter teljesítményét, akik becsületes küzdelemben a mérkőzéseiken jó teljesítményt nyújtottak.

Ugyancsak október 26-án Szigetszentmiklóson a Junior korcsoport nemzetközi olimpiai reménység versenyét rendezték meg. Dunaújvárosból Zellei Áron vett részt a megmérettetésen, melyen 5 ország sportolói (Horvátország, Lengyelország, Csehország, Szerbia, Magyarország) léptek szőnyegre. Áron a 60 kg-os mezőnyben cseh és lengyel versenyzőt győzött le, majd két vereség után az 5. helyen végzett. Tombor István edző értékelése szerint Áron nyert helyzetből vesztett mérkőzést, valamint a parter birkózásban a védekezésben kell még sokat fejlődnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!