Sport

2013.06.24. 15:06

Biztos a bentmaradás a Mezőfalvának

Biztosan tartotta meg megyei első osztályú tagságát az újonc Mezőfalva labdarúgócsapata, amely a tizenegyedik helyen fejezte be a 2012/2013-as bajnoki esztendőt.

Gróf András

A mezőfalviak tíz győzelem mellett öt döntetlent játszottak, a többi tizenöt találkozón pedig vereséget szenvedtek. Ez a szereplés harmincöt pontot eredményezett. A gólkülönbségük viszont negatív lett, hiszen  harminckilenc lőtt találattal szemben  negyvenhármat kaptak.

A csapat legeredményesebb játékosa a rutinos Král László lett, aki tíz góllal zárta az évet. Az együttes elmúlt évi teljesítményét  Masinka László edző értéklete. 
- Az őszi szezonban meg kellett szoknunk az eggyel magasabb osztályt, hiszen itt az ellenfelek sokkal erősebbek voltak. Ebben a közegben viszont kilencven perc során végig  koncentrálni kell, mert az ellenfelek azonnal kihasználják a pillanatnyi megingásokat. 

- Mégis ebben az időszakban szereztek több pontot...

- A tavasszal sérülések és eltiltások miatt csak az utolsó négy-öt mérkőzésre állt össze a csapat. Sajnos rövid volt a kispadunk, így a szezon elején a hiányzó embereket nem sikerült megfelelően pótolnunk. Voltak olyan játékosok is, akik visszaéltek azzal, hogy nem volt konkurencia. 

- Melyik csapatrész nyújtotta a legjobb teljesítményt, és melyik az amely elmaradt az elvárásoktól?

- A kapott gólok tekintetében jól zártunk, hiszen ezen mutató alapján a mezőny első harmadában vagyunk. A támadásoknál rengeteg gólhelyzetet kialakítottunk, de ezek rendre kimaradtak. Egyénileg mindenkinél voltak jobb és rosszabb periódusok. Összességében elégedett lehetek az idei szerepléssel, de állítom, ebben a csapatban ennél azért több van. 

- Miként tervezik a jövő évi folytatást?

- Már csak a keret létszámának feltöltése miatt is szeretnénk játékosokat igazolni, de nem minden áron. Vagyis csak az anyagi lehetőségeinkhez illeszkedő labdarúgókról lehet szó. A felkészülést július másodikán kezdjük. A bajnokság augusztus 18-án rajtol, előtte két Magyar Kupa selejtező forduló is szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!