Sport

2016.09.14. 19:50

Boldog apa és férj - Gebei Péter jelentése Oroszországból

Dunaújváros - Gebei Péter a múlt héten bemutatkozott az orosz bázisú jégkorong-ligában, a KHL-ben. A dunaújvárosi játékvezető megosztotta az első meccse élményét lapunkkal.

Elképzeltem sokszor, hogy milyen lehet a KHL-ben dolgozni, és azt gondoltam, készen állok a feladatra. A belépésre egy igazi rangadót kaptam, a CSZKA - SZKA mérkőzést. A két katonacsapat játéka mindig telt ház előtt zajlik, és ez most sem volt másképp. Több mint tízezer ember volt a lelátókon. Az orosz válogatott háromnegyede ebben a két csapatban játszik. Pavel Datsuk, Denis Denisov, Tikhonov, Ilja Kovalchuk csak pár név kiket nem kell bemutatni a jégkorong után érdeklődőknek.

A mérkőzés előtt nagy showműsor volt a jégen: játékosok bemutatása egyesével, himnusz katonai fúvószenekarral és minden, ami emeli és fokozza a hangulatot, növeli a nézők feszültségét.

Számomra a nehézséget pont ezek kikapcsolása okozta, hogy nyugodt maradjak, és a hatalmas feszültség ellenére se vigye el a figyelmemet a játékról semmi.

Felkészültnek éreztem magam arra, hogy ezen az esten jól ledirigáljam a mérkőzést.

Edzők fegyelmezése, csapatkapitányok rendre utasítása. Ez is feladata Gebei Péternek. Szerencsére általában megoldja Fotó: DH

Nagy sebességgel folyt végig a játék, pillanatnyi kihagyás a koncentrációban, és máris fenékkel vagyok a jégen, mert elütnek. Az este folyamán ez is megtörtént, mint minden, aminek az első meccsen meg kell történnie, és át kell esni rajta.

Nehéz helyzetek, reklamálások, edzők fegyelmezése, csapatkapitány rendre utasítása, kiállítások és sok-sok korcsolyázás keresve a legjobb pozíciót-perifériát a jó helyzethez, helyes ítélethez. Szoros végeredmény született: 2-1-re nyert a CSZKA Moszkva.

Ellenőreim elégedettek voltak a munkámmal, megbeszéltük mely területeken kell fejlesztenem a tudásomat, és további sok sikert kívántak... Átéltem, élveztem az első meccsemet, és beléptem a KHL-be, a világ második legerősebb jégkorong-bajnokságába.

Nincs idő az elmélkedésre, mert minden nap repülőre szállok, utazok egy újabb mérkőzésre, amelyet újabb és újabb követ napról-napra...

Megindult tehát a hosszú utazásokkal, és rengeteg kihívással teli KHL-szezonom.

Egy álmom ismét beteljesült.

A májusi oroszországi Top Divíziós világbajnokság után elmondhatom, hogy a világ második, Európa legjobb jégkorong-bajnokságában vezethetek mérkőzéseket - nap mint nap.

Örülök, hogy a feleségem és a két fiam támogat ebben, boldog apa es férj vagyok. Nem hiszem, hogy kell ennél több!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!