Sport

2013.10.03. 16:30

Csapó Kyra: a jó kapus tehetséges, és megeszi a szalonnát

Dunaújváros - Magas, karcsú, bájos, mosolygós lány. Modellalkattal inkább egy divatszalon kifutójára illene, semmint a kapufák között topogva, s várva az olykor száz kilométeres sebességű labdák érkezését.

Jankó Árpád

Csapó Kyra, a Dunaújvárosi Kohász felnőtt kézilabdacsapatának kapusa decemberben lesz húsz éves.

- Apuval és testvéreimmel sokat fociztam, olykor elvállaltam a kapus feladatát, és ez megtetszett. Felkerestük Baranyi Erzsébetet, aki a kézilabdázó sportiskolásokat edzette. Kipróbáltak és megfeleltem. Néhány év múlva kerültem a Dunaferrhez, és végigjártam a korosztályos csapatokat. Takács Józsefné Gyöngyi néni ajánlott Kiss Szilárd vezetőedzőnek. Ekkor már az ifiben védtem.

Fotó: Vohlmann György

- Jó szemű edzőkkel dolgozhatott, mert meglátták a tehetséget egy fiatal lány játékában...

- Sose felejtem el. Úgy öt évvel ezelőtt védtem tíz percet először a felnőtt csapatban egy kiskunhalasi edzőmérkőzésen. Rettenetesen izgultam, hiszen előttem játszottak a kiválóságok, még Radulovics Bojana is. Fantasztikus volt, ráadásul ment is a védés.

- Izgult? Hiszen mi most azt látjuk: nyugodt, rezzenéstelen arccal várja a bombaerejű lövéseket...

- Belülről azért dúlnak bennem az indulatok. S ha sikerül a bravúr, kipislantok apura, aki csak bólint egyet.

- Hát a Győr elleni mérkőzésen Csapó apuka nyakizma megfájdulhatott, annyit bólintott. Úgy tudom, több mint negyven százalékkal védett.

- Sokat segített nekem a kapustársam, Vig Vivi és az egész csapat. Mindenki biztatott, támogatott. De tudni kell, Mátéfi Eszter szakvezető, Perger Zsolt kapusedző remekül felkészített bennünket.

- És hogy állunk a hízókúrával?

- Már felszedtem néhány kilót magamra, és izmosodom. Eszembe jut: tavaly karácsonyra Gáspár Gabitól egy tábla szalonnát kaptam ajándékba.

- Kell a kondi, ma Békéscsabán muszáj vitézkedni...

- Nem vesszük félvállról a hazaiakat. Figyelni, koncentrálni kell. Nem kapkodunk, taktikusan játsszuk ma a saját játékunkat. Ismét bravúrt várok.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!