Sport

2016.09.25. 21:01

Bravúr öt játszmában

Dunaújváros - A 2016/2017. évi NB I-es férfi röplabda-bajnokság nyitó fordulójában vasárnap délután a címvédő Fino-Kaposvár gárdája ellen bravúros győzelmet aratott a Dunaferr Sportegyesület együttese.

Gróf András

Dunaferr SE - Fino-Kaposvár

3:2
(23,-16, 21, -21, 12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth Miklós, Farkas László.

Dunaferr SE: Kun, Bohnicsek, Hatvany Zs., Kiss M., Gebhardt N., Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Kholmann, Szabó P., Guzmics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fino-Kaposvár: Nagy J., Bozóki, Kalmár, Dávid Z., Cameron, Csányi, Deák (liberó). Csere: Bögöly, Vajda. Vezetőedző: Demeter György.

 

A dunaújvárosiak ütője, Bohnicsek Szilveszter (5) magasan a kéttagú kaposvári sánc fölött   Fotó: Ady Géza

Remekül kezdett a hazai csapat, aminek eredményeként az első technikai szünetben négy ponttal vezettek is. A játszma közepén jött egy kisebb hullámvölgy, amelyen hamar túljutott a gárda, és az izgalmas végjátékban előnyt is szerzett. A második szett szorosnak indult, de a végén simán egyenlíttek a vendégek. A folytatásban ismét a dunaújvárosi gárda került előnybe, de a negyedik játszmában ismét egyenlítettek a vendégek. Az ötödik játszmában Kun Benedek, Gebhardt Norbert és Szabó Péter remek teljesítményének köszönhetően megszerezték a győzelmet a dunaújvárosiak. ezzel igen értékes pontokkal indították a bajnokságot.

Tomanóczy Tibor: - Nagyon örülök a győzelemnek, de bőven van még hová fejlődnünk. Voltak nagyszerű és gyengébb időszakai a meccsnek, de mindkét együttesen az látszott, hogy a szezon elején jár. A siker nagyszerű közönségünknek is köszönhető, amely végig lelkesen biztatta a csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!