Sport

2013.06.27. 16:44

Bravúros baracsi bajnoki cím

Dunaújváros – Szép sikert ért el a Baracs U13-as labdarúgócsapata a közelmúltban befejeződött Fejér megyei bajnokságban. Ugyanis Fink Viktor együttese az első helyen végzett.

Agárdy Csaba

A megyei szövetség öt csoportot alakított ki a benevezett klubok számára, a Baracs egy tízcsapatos csoportba került. A baracsiak legnagyobb ellenfele a dunaföldvári Holler FC volt, amely külön engedéllyel indult a Fejér megyei bajnokságban.

A Baracs U13-as megyei bajnok labdarúgócsapata. Felső sor balról jobbra: Fink Viktor (edző), Miskovicz Kitti, Juhász Hunor, Wolf Benedek, Kovács Krisztián, Nagy Erik, Hompót Lóránt. Középső sor: Al-Sheraji Rauf, Takács Titusz, Balázs Roland, Borbás Csaba, Juhász Bence. Ülnek: Karászi Bence, Árva Bálint, Iványi Zalán, Ruff Tamás, Bebesi Csenger, Horváth Marcell (Fotó: amatőr felvétel)

Fink Viktor tanítványai remekül szerepeltek a bajnokságban, és ezt nemcsak az aranyérmük mondatja velünk. Kimagaslóan jó a statisztikájuk, hiszen tizennyolc mérkőzésből tizenhatot megnyertek, kettő döntetlennel zárult és egyszer sem kaptak ki. A gólkülönbségük 94-8.

– Úgy indultunk a bajnokságnak, hogy játsszanak a gyerekek, kapjanak minél több játéklehetőséget. Azután amikor ősz végén 2-0-ra nyertünk a Hollernél, éreztük, hogy a bajnokság esélyesei közé tartozunk. Azonban sohasem a helyezésünket tartottuk a legfontosabbnak, hanem azt, hogy a gyerekek minél többet tanuljanak, fejlődjenek. Sikerünk értékét növeli, hogy ebben a bajnokságban a 2000-ben és a 2001-ben születettek játszhattak. Az előbbi korosztályból nekünk mindössze kettő, a 2001-esből is csak hat játékosunk volt, a többiek korosztályuknál fiatalabbak voltak - tudtuk meg Fink Viktor edzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!