Sport

2017.06.18. 17:30

Bravúros teljesítménnyel bronzérmes a válogatott

BRNO A harmadik helyen végzett a magyar válogatott a csehországi városban megrendezett minifutball Európa-bajnokságon.

Gróf András

A péntek esti elődöntőben az addig hibátlanul szereplő magyar válogatott ellenfele az orosz csapat volt.

Magyarország -Oroszország 0-3 (0-1)

Góllövő: Aleksei Medvedev (17. p.), Valerii Likhobabenko (30. és 41. p.).

A találkozó elején mindkét csapat felvállalta a bátor játékot, így több gólszerzési lehetőség adódott a kapuk előtt. A félidő hajrájában a vezetést az oroszok szerezték meg egy sarokrúgást követően. A második játékrész elején kimaradtak a magyar lehetőségek, és ráadásul az oroszok ismét betaláltak. Ezt követően a magyar együttes hat mezőnyjátékossal próbált fölénybe kerülni, de jól zárt az oroszok védelme. Ráadásul a hosszabbításban az üresen hagyott magyar kapuba harmadszor is bekerült a labda.

A másik elődöntőben a házigazda Csehország 4-3-ra legyőzte Romániát, így szombaton a magyar együttes a román együttessel mérkőzhetett a bronzéremeért, a fináléban pedig Oroszország - Csehország összecsapást rendeztek.

A szombati eredményhirdetést követően teljesen érthető a magyar küldöttség önfeledt ünneplése Fotó: Minifutball Szövetség

Magyarország -Románia 0-0
(büntetőkkel 3-2)

Egy végletekig kiélezett mérkőzésen gól nélküli döntetlen született a rendes játékidőben a hatszoros Eb-győztes, európai ranglistát vezető Románia ellen, így jöhetett az idegek harca, a szétlövés. A büntetőrúgásoknál magyar részről Béres Ferenc, Sós Márkó és Fekete Róbert is a hálóba talált. A román lövők közül Vlad Claudiu és Popa Ioan Mircea értékesítette a büntetőt, Tanase Gabriel lövése a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.

A döntőben 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel Oroszország válogatottja diadalmaskodott 3-2-re.

A 2017. évi minifutball Európa-bajnokság végeredménye a következő: 1. Oroszország, 2. Csehország, 3. Magyarország, 4. Románia.
A tornán négy játékos szerzett öt gólt, de a gólkirályi címet a horvát Smok Ivan szerezte meg.

A bronzérmes magyar válogatottban öt dunaújvárosi kötődésű játékos lépett pályára. Fekete Róbert és Varga Csaba a Dunaferr-DUE-Renalpin FC NB I-es futsal csapatának a játékosai, míg Sikur Lajos, Béres Ferenc és Bozsoki Imre a Dunaferr Vasas kispályás együttesének igazolt labdarúgói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!