Sport

2017.08.04. 17:45

Dragon Steel SE bronzérem az Eb-ről - A dunaújvárosi klubot huszonkilenc versenyző képviselte a viadalon

DUNAÚJVÁROS Hazaérkezett a XVII. Klub Legénység Sárkányhajó Európa-bajnokságról a Dragon Steel SE küldöttsége.

Gróf András

A viadalt Franciaországban, a festői szépségű Divonne les Bains-ben rendezték meg július 27-31. között. A kontinensviadalon huszonöt ország legénysége vett részt. A kétezer versenyző harminc vadonatúj sárkányhajóval teljesítette a távokat. A Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai elnökhelyettese és szövetségi kapitánya, Sziklenka László az újvárosi versenyzőket a következő kategóriákban indította: kishajós (12+2 fős) legénységgel, premier vegyes, női, open (férfi) és szenior vegyes kategóriában. A 2000 méteres versenyszámmal kezdődött a sorozat, amelyben a Dragon Steel SE szenior vegyes csapata az értékes 4. helyen végzett. A premier női csapat a 6., a premier vegyes a 7., a premier open egység pedig a 10. helyen zárt.

Szép sikerekkel gazdagodott a Dragon Steel kollektívája, amely újabb nemzetközi győzelmekkel gyarapodott
Fotó: Amatőr felvétel

A második napon a 200 méteres futamok következtek. A premier vegyes, nagyhajós (20 fős) kategóriában a kisdöntő 4. helyét szerezték meg az újvárosiak. A premier open kishajós (10 fős) kategóriában szintén a kisdöntő 4. helye jutott. A premier női kishajós csapat a nagydöntőbe küzdötte magát, és a dobogóról ugyan leszorulva, de az előkelő 4. helyen végzett. A záró napon az 500 méteres futamokat rendezték. A szenior vegyes gárda kiharcolta a csapat első Eb-érmét, és felállhatott a dobogó harmadik fokára. A premier vegyes kishajós csapat a kisdöntőben lett első helyezett. A premier női kishajós gárda a kisdöntő 3., a premier open egység pedig a kisdöntő 4. helyén zárta a sorozatot.

Együtt húztak - nagyot mentek a Dragon Steel csapatai a seregszemlén

A Dragon Steel SE a következő huszonkilenc versenyzővel képviseltette magát az Eb-n: Bíró Andrea, Budaházi Melinda, Csobaji Botond, Gálné Sárközi Éva, Horváth Attila, Horváth László, Kiss Levente, Major József, Makrai Ádám, Mikulka Petra, Nagy Sándor, dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Schäffer Tamás, Séder-Schneider Katalin, Sógor Roland, Somogyi-Madarász Tibor, Szabó Ildikó, Szabó Katalin, Szilvási Katalin, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Várszegi Nikoletta, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

A Dragon Steel SE versenyzői dunaújvárosi színekben, Dunaújváros és a Duna menti települések Alapítvány támogatásával indultak az Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!