Sport

2017.02.23. 18:35

A bronz elcsíphető a Duna-Pent együttesének

Dunaújváros- Az NB II-es női kézilabda-bajnokság tavaszi fordulója is elkezdődött. A Duna-Pent együttese a nagyon erős Gyömrőhöz utazott, és 33-21-re vereséget szenvedett. A Gyömrő egyébként a bajnoki címre is esélyes. Viszont a dunaújvárosi együttesnek egészen más a feladata.

Gallai Péter

Ulicska Milán, a csapat edzője felemásnak gondolja a csapat őszi teljesítményét, a hatodik helyet. A terv az volt, hogy a kötelező mérkőzéseket hozza a csapat, Rákosmenti, KSI, Dunavarsány ellen. Ám néhány mérkőzésen pedig nem sikerült pontot szerezni.

- Ennek több oka is volt. Például az, hogy sokan hiányoztak betegség, sérülés miatt. Szerencsénk sem volt, mert néhányszor szoros mérkőzéseken csak egy-két góllal kaptunk ki. A felemás jelző a hazai mérkőzésekre is ráillik, mert előfordult a játékunkban bizonytalanság, több technikai hiba, és a koncentrálással is akadtak gondok. Ezek úgy egy csomagban jöttek a mérkőzésekre.

- De természetesen voltak biztató jelek, örvendetes változások a csapata játékában is.

- Az őszi szezonban valóban láttam fejlődést a játékban. Összeállt egy keményen védekező hatos fal, szervezett gyors támadásokat, lerohanásokat vezettünk, azaz volt sebessége és lendülete a játékunknak. Ősszel a dunaújvárosi akadémiától új játékos, a junior Király Liliána érkezett. A DAC-tól pedig két játékos jött hozzánk, Panyik Vivien és Édl Anett. Velük komolyan erősödtünk.

A háttérben Ulicska Milán, a Duna-Pent edzője dirigálja az edzést - szombaton győzelmet vár Fotó: Ady Géza

- Megtörtént a téli alapozás. Ekkor mire helyezték a hangsúlyt?

- Nyilván elsősorban az erőfejlesztésre, de taktikai elemeket is gyakoroltunk: a felállt fal elleni támadójáték gyakorlását. Itt még vannak hiányosságaink. Gyakoroltuk a zavaróval történő nyitott védekezést is. A játékosok kondíciójával nincs probléma, és szerencsére csak apró sérülések zavarták a munkát. És kíváncsian, bizakodva várjuk a tavaszi mérkőzéseket. Szoros és erős a mezőny a csoportunkban. Úgy gondolom, szerencsés esetben talán a harmadik hely elcsíphető, bár erre a dobogós helyre hét csapat is áhítozik.

Az első, második helyre a legesélyesebb a Gyömrő és az Inárcs-Örkény csapata. Tehát összefoglalva azt mondhatom, hogy minél előrébb szeretnénk a bajnokságban végezni. Szombaton 11 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban játszunk a Rákosmenti csapatával. Feltétlenül győzelmet várok. Ősszel idegenben is sikerült legyőzni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!