Sport

2017.06.02. 16:00

Bucsi Bence az Eb-n

A Rácalmási SE kajak-kenu szakosztályának képviselői ismét remek eredményeket értek el. Ezúttal a győri országos maratoni bajnokságon bizonyítottak.

Agárdy Csaba

A május 19. és 21. között megrendezett viadalon minden nap erős szél fújt, ami megnehezítette a versenyzők dolgát.

A táv az ifjúságiaknál 18,5 kilométer négy futószakasszal, a serdülőknél 15 kilométer, de a legkisebbeknél is 5 kilométer volt.

Kenu kettesben a rácalmási Bucsi Bence a Lágymányosi SE-ben sportoló párjával, Mikolics Péterrel megnyerték a bajnokságot, ezzel az eredménnyel jogot szereztek arra, hogy júniusban indulhassanak a portugáliai maraton Európa-bajnokságon. Ugyanebben a számban Bucsi Bálint a serdülő Horváth Benedekkel a negyedik helyezést érték el.

Kenu egyesben a serdülők között Horváth Benedek szintén magyar bajnok lett. A rácalmási kenusok edzője Vízi Gábor.

Vízi Gábor, a rácalmásiak edzője és az Európa-bajnokságon induló tanítványa, Bucsi Bence
Fotó: amatőr felvétel

Kajakosok is jól szerepeltek, futamaikban a középmezőnyben végeztek.

A rácalmási kajakos csapat: Bucsi Blanka, Horváth Laura, Poszpischil Bálint, Bucsi Dániel, Nagy Gábor Bence, Nagy János, Fidrichk Levente, Poszpischil Lőrinc.

Edzőjük: Antal Iván, Vízi Gábor, Földesi Bánk.

Bölcskei Ferenc, a rácalmásiak szakosztályvezetője nagyon büszke a versenyzőire: - Ez lesz az első Európa-bajnoki szereplésünk. Egy olyan kis egyesületnek, mint a miénk, hatalmas siker, hogy Bucsi Bence ott lehet az Eb-n. Gondoljunk csak bele, hogy olyan klubokkal versenyzünk, mint például a Győr, ahol ötszáz sportoló és hét edző van. Hogy mit várok az Európa-bajnokságon? Ahol a magyarok ebben a sportágban indulnak, ott mindig esélyesek. A mezőnyt nem ismerem, de bármi megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!