Búcsú, nagy csatában - A „hazai pálya” is besegített Miskolcon a Jegesmedvéknek

2017. január 26., 18:50 szerző: Balogh Tamás
komment
Dunaújváros - Óriási feladat állt a Dunaújvárosi Acélbikák előtt: legyőzni a DVTK Jegesmedvék csapatát, és ezzel bejutni a Magyar Kupa döntőjébe.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Három sorral kiállva is remek teljesítményt nyújtva, állták a versenyt a rendes játékidőben. A hosszabbításban drámai körülmények között egy góllal elvesztették a csatát.

A dunaújvárosi csapat erősen megfogyatkozva (Hruby, Lencsés, Nagy, Ölander, és Török nélkül), de igazi kupahangulatban várta a kezdő sípszót. Nagy lehetőség előtt álltak: ezen az egy mérkőzésen dőlt el, hogy ki lehet a szombati döntő egyik résztvevője. A miskolciaknak is volt hiányzójuk, de kevesebb gonddal kezdték a csatát. Ezen az elődöntőn egyenlő erők feszültek egymásnak. A Bikák bemutatták, hogy a jelenlegi listavezetőnek is méltó ellenfelévé váltak.

Keményen harcolt a miskolciak ellen az Acélbikák orosz légiósa, Danyil Kaszkov, aki a végjátékban megsérült
Fotó: Ady Géza

Három harmad sem volt elég a góllövéshez, és ezzel a döntőbe jutáshoz. Ehhez a két kapus bravúros teljesítménye és a támadó alakulatok hibái is kellettek. Az első hatvan perc szinte az összes létező hokicsemegét hozta - a gólokon kívül.

A hosszabbítás végletekig kiélezett csatájában véleményes játékvezetői döntések után a kettős fórba kerülő hazaiak, a mérkőzés egyetlen góljával belőtték magukat a döntőbe.

Az izgalmas, közönségszórakoztató meccsen a Jegesmedvék nem tudták igazolni a papírformát. Az Acélbikáknak pedig nem sikerült ezt a páratlan jó teljesítményüket győzelmükké varázsolni. Ezzel együtt, szép volt fiúk!

Strenk Hunor a csapat edzője így tekintett vissza a csatára:

„Nagyon elégedettek voltunk a csapat játékával, Duschek kiemelkedően teljesített, de minden egyes játékos hozzátette a magáét. Erre lehet építeni a jövőben. Egy igai playoff szintű mérkőzést játszottunk, igaz a gól hiányzott. Végig parázs volt a hangulat, de végig uraltuk a saját kapunk előtti területet. A játékvezetésről én is elmondhatom, hogy hasonlót még soha nem láttam. Egy ilyen tétmérkőzésen, a hosszabbításban az egyik csapat kettős emberelőnyhöz (a Miskolc) a másik pedig végleges kiállításhoz (az Acélbikák) juthat...

Balogh Tamás

2017. január 26., 18:50 szerző: Balogh Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...