Sport

2015.11.20. 18:00

Budaörsre utazik a DPASE - A házigazdáknak a támadójáték a legfőbb erősségük

Dunaújváros – A Merkantil Bank Liga NB II utolsó előtti őszi fordulójában ma 13 órakor Budaörsön lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A budaörsiek az előző bajnokságban még az NB III Nyugati csoportjában vitézkedtek.

Tíz pont előnnyel végeztek az élen, és a másodosztályt azzal a célkitűzéssel kezdték, hogy biztosan kapaszkodjanak meg az NB IIben. Ezt olyan mértékben túlteljesítették, hogy jelenleg huszonöt ponttal a feljutást jelentő második helyen állnak.  A listavezető Gyirmót FC Győr csupán két ponttal előzi meg őket. Az eddigi tizenhárom fordulóban nyolcszor nyertek, csupán egy alkalommal játszottak döntetlen, míg négyszer vesztesen hagyták el a pályát. A legutóbbi három találkozójukat megnyerték. A  Szigetszentmikós és a BFC Siófok hazai környezetben, míg a Mezőkövesdet idegenben győzték le.

A mai találkozón a dunaújvárosi támadótól, Eppel Mártontól gólt várnak a szurkolók Fotó: Ady Géza

ezt megelőzően annak az FC Ajka otthonában kaptak ki, amelynek a újvárosiak hat gólt lőttek. A Budaörs játékosai huszonkétszer vették be az ellenfelek kapuját, ezzel az FC Csákvárral holtversenyben a második legtöbb gólt szerző csapat a másodosztályban, csak a Kisvárda ért el kettővel többet náluk. A védelmük azonban tizenhét kapott találattal nem ennyire megbízható, hiszen hat csapat is kevesebbet kapott ennél. Legeredményesebb góllövőjük Papp Máté , aki hat találatnál tart. Őt Bogáti Péter követi négy góllal. A dunaújvárosi szurkolók számára nem biztos, hogy nagyon ismerős a mérkőzés helyszíne, hiszen nem mostanában találkozott egymással a két csapata. Ezért közöljük a stadion pontos címét: Budaörs, Árok u. 1-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!