Sport

2015.06.28. 15:10

Bunyó éjfélig a Dózsa téren - Ütős mérkőzéseket láthatott a nézősereg a Nemzetek Csatáján

Dunaújváros – Tizennégy páros lépett szorítóba szombaton este a Dózsa György téren rendezett küzdősport gálán.

Szabó Szabolcs

A média világa sem mentes a gyakori ütésváltásoktól, sőt, valamikor az egy istállóhoz tartozó médiamunkások önként és dalolva lépnek a szorítóba némi kölcsönös pofozkodás céljából. Így tett a helyi televízió két derék munkatársa is, akik egy hónapnyi intenzív felkészülés után húztak kesztyűt, mindegy előhangolásként a hivatásosok előtt. A profi körítés természetesen Gyöngyössy Péternek és Morva Dávidnak is kijárt, a szpíker címmeccshez méltó, közhelyekben gazdag fordulatokkal szórakoztatta a Dózsa teret megtöltő nagyérdeműt. A lelkes baráti öklözés után kezdődhetett a 14 mérkőzést kínáló program. A Rozman István vezette szervezőcsapat az ínyenceknek is csábító programot pakolt össze, hiszen a profi box mellett, thai box, K-1, és Muay Thai összecsapás is szerepelt a szombat esti kínálatban.

A figyelmes szemlélődő a ringen is kívül is több „nagypályást” regisztrálhatott a tömegben, hiszen a VIP-részleg korlátjánál figyelte a küzdelmeket Kótai Mihály, visszavonult profi ökölvívó, a WBC és a Nemzetközi Boksz Szervezet (IBO) egykori váltósúlyú világbajnoka, aki a tévés világból ismert Perutek János felkészülését irányította nem kisebb név, mint Szántó Öcsi bácsi mellett. A magyar boxpápa a hírek szerint csak a kötelező azeri kirándulás miatt nem vett részt az újvárosi gálán. De nem csak Peruteket segítette háttércsapat, a hazai pályán, azaz a Team Rozman színeiben bunyozó Szeri Attila felkészülését Borsos Attila jégkorongozó is egyengette. A látványos és őszinte küzdelmek sorát hozó gála két címmérkőzést is tálalt a kitartó közönségnek. A WKF pro-am K-1 kisvilágbajnoki övéért vívott kőkemény csatát végül az osztrák színekben induló Ahmet Simsek nyerte a debreceni Berényi Roland bánatára. A férfiak egyeduralmát megszakítandó a szerb Ivana Mirkov próbál volna csatázni az ugandai, ám a Rozman-istállót erősítő Patricia Apolot-tal, ám az első menet után véget is ért a találkozó, az övet pedig az afrikai hölgy csatolhatta fel.

Az újvárosi legényekért szorító közönség örömét fokozta, hogy Sulák András technikai KO-val küldte haza a szerb Arnes Sarac-ot, míg a gála főmérkőzésén – a már említett Muay Thai szakágban – Szeri Attila pontozásos győzelmet ünnepelhetett az Afrika Bajnok Kimera Farouk ellen.

Összeségében a Nemzetek Csatája szombaton este kiválóan debütált a Dózsa mozi előtti téren. Rozman István főszervező már korábban jelezte, ha az anyagi lehetőségek megengedik, hasonló szabadtéri küzdősport gálák várják majd helyben a szurkolókat. Mit is mondhatnánk: várjuk a következőt!

A tizenkét győztes

Íme a pontos eredménylista, vastag betűvel szedve a győztesek: Balti Ricárd (Hatvany Thai Box SE) vs. Nédó József (Sukothai Team Thai Box SE), Bodonyi Bálint (Dozsó SE) vs. Friedl Martin (Sukothai Team Thai Box SE) – döntetlen, Orosz Zoltán (Dozsó SE) vs. Sram Bendegúz (Budapest), Mikail Saltaini (Ausztria) vs. Gál Antal Levente (Sukothai Team Thai Box SE), Kovács Márk (Dozsó SE) vs. Gáspár Milán (Sukothai Team Thai Box SE), Sasa Trninic (Szerbia) vs. Kovács Richárd (Team Rozman), Nadi Kristóf (Dozsó SE) vs. Farkas András Balázs (Sukothai Team Thai Box SE) – döntetlen, Szabó Titusz (Team Rozman, Debrecen) vs. Polster Tamás (Team Rozman, Budapest), Kristijan Kuzmanovic (Ausztria) vs. Szappanos Dávid (Sukothai Team Thai Box SE), Ahmet Simsek (Ausztria) vs. Berényi Roland (Tasko Fight, Debrecen), Toma Vlaovic (Szerbia) vs. (Budapest)Perutek János, Ivana Mirkov (Szerbia) vs. Patricia Apolot (Team Rozman, Uganda), Arnes Sarac (Szerbia) vs. Sulák András (Dunaújváros), Kimrea Farouk (Power Flex Gym, Uganda) vs. Szeri Attila (Sukothai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!