Sport

2016.05.02. 19:25

Búvárok sikerei: Takács Krisztián vb szintidőt teljesített

Dunaújváros - Az újonnan alakult Búvársuli SE szervezésében zajlott le napokban az első DVG kupa a Fabó Éva Sportuszodában. A versenyen tizenegy klub 144 versenyzője vett részt.

Gallai Péter

Hazai szempontból óriási siker, hogy az egyesület versenyzője, Takács Krisztián - a kiváló úszó, másodállásban ebben a sportágban is kipróbálja magát - máris teljesítette a görögországi világbajnokságra a kiküldetési szintidőt. Balog Gábor - másik olimpikon úszó - 100 méteren mindössze három tizeddel maradt el ettől a bravúrtól, ő a későbbi viadalokon próbálhat meg csatlakozni csapattársához.

Senior korosztályban is szépen helytálltak a Búvársuli SE versenyzők: Maczula Zoltán fantasztikus időeredményekkel magasan nyerte mindkét versenyszámát, míg Szente Katalin 50 méteren ért elsőként célba. Nagy lelkesedéssel már a következő nagy feladatot, a júniusi Világkupa indulást tűzték ki célul maguk elé. A cápa ás gyermekkorosztályú versenyzők pedig rengeteget fejlődve jönnek fel az élmezőnyre, így jó esélyek vannak arra, hogy a novemberi, szintén az egyesület által rendezendő korosztályos országos bajnokságon Kövesdi Csenge mellett többen is a dobogóra állhatnak majd.

Eredmények. Takács Krisztián (felnőtt) 50 m uszonyos gyors: 1. 100 m uszonyos gyors: 2. Balog Gábor (felnőtt) 50 m uszonyos gyors: 2. 100 uszonyos gyors: 1. Maczula Zoltán (senior) 50 uszonyos gyors: 1. 100 uszonyos gyors: 1. Kövesdi Csenge (cápa) 50 uszonyos gyors: 3. 100 uszonyos gyors: 3.

Szente Katalin (senior) 50 uszonyos gyors: 1. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!