Sport

2017.03.21. 18:40

A BVSC ellen ugrik ma medencébe a Maarsk Graphics csapata

Dunaújváros - Ma 19 órakor a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízlabdázói a BVSC elleni bajnoki elődöntő első összecsapását játsszák a Fabó Éva Sportuszodában.

Gallai Péter

Mivel az alapszakasz rájátszásában a dunaújvárosiak a második helyen végeztek, így egyrészt az első Újpesttel együtt rögtön elődöntősök lettek, másrészt a két győzelemig tartó párharcban a pályaelőny is Mihók Attila együttesénél van. Ezzel szemben a harmadikként zárt BVSC-nek negyeddöntőt kellett vívnia, igaz a Honvéd nem állította túl nagy feladat elé Petrovics Mátyás tanítványait, és simán továbbjutottak.

A két gárda a szezon során eddig négyszer találkozott a bajnokságban, és egyszer a Magyar Kupa elődöntőjében. A mérleg nyelve a DUE-Maarsk csapata felé billen, igaz, a kupában büntetőkkel novemberben kikaptak tőlük, s a pontvadászat első körében, októberben szintén egál lett az eredmény, de a felsőházi rájátszás három derbije mind dunaújvárosi sikert hozott.

- Az utolsó három találkozóból kiindulva nagy önbizalommal, az esélyesek szép terhével kell odaállni a mai összecsapáshoz. A lányok sokat fejlődtek, ezért dolgoznak keményen minden nap - kezdte Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a pályaelőnyt ki kell használni, ami a szezon elején annyira nem sikerült.

A legutóbbi, márciusi fővárosi meccsen 14-12-re nyertek Mencziger Katáék, aki akkor hat gólt szerzett Fotó: Ady Géza

- Mindenki csak a győzelemben gondolkodik, aminek a mutatott forma alapján okkal lehet alapja. Bár fontos kiemelni, hogy ez teljesen más sorozat lesz, mint a rájátszás, ahol nem volt akkora tétje egy-egy összecsapásnak. Most viszont nem nagyon van javítási lehetőség - tette még hozzá.

Mihók Attila vezetőedző helyzetét nehezíti, hogy egyik kulcsembere, Gurisatti Gréta nem játszhat ma, aki edzésen súlyos szemsérülést szenvedett. Egyik társa lövőkeze találta el, ami után nem tudta kinyitni a szemét, belül vérzett is, ezért egyből kórházba szállították. Ott kiderült, hogy a könnycsatornája sérült meg.

- Azt mondták, nagy szerencsém volt, ha egy-két milliméterrel arrébb történik a sérülés, a látásomat is elveszíthettem volna... Szóval, most örülni kell" Alaposan megijedtem, majd akkor sem lettem sokkal nyugodtabb, amikor hathetes kihagyással rémisztgettek. Megúsztam. A BVSC elleni szerdai elődöntőn ugyan nem játszhatok, de ha minden jól megy, akkor hétfőn a válogatott edzésén már vízbe ugorhattok, a jövő heti visszavágón pedig a Dunaújvárosban is játszhatok - mondta Gréta a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!