Sport

2017.01.18. 16:01

Carissa Kupa: Jövőre már határon túli magyar csapatok is rajthoz állhatnak

Dunaújváros - A XV. Carissa Kupa jótékonysági kispályás labdarúgó torna zárásaként sajtótájékoztatót tartottak szerdán, a városházán.

Gróf András

Először Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere értékelte a rendezvényt.

- Városunk az évet két jelentős eseménnyel indítja. Az egyik a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány újévi gálakoncertje, a másik pedig a Carissa Kupa. Az utóbbi eseménynek ezúttal három fővédnöke volt. Dunaújváros díszpolgára, dr. Dorkota Lajos, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, valamint jómagam. Nagyon örülünk neki, hogy a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a sport mellett jótékonysági célt is felvállalt. Ne feledjük, a nemes célt több hónapos előkészítő munka előzte meg, aminek eredményeként a rendezvényen összegyűlt nyolcszázezer forintot, amelyet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata kettőszázezer forinttal kiegészítette, így kerek egymillió jutott a mentőállomás eszközparkjának korszerűsítésére. Nem csak a labdarúgó csapatokra jellemző a küzdőszellem, hanem a mentősökre is, így igazán jó helyre került az adomány.

A sajtótájékoztatón dr. Galambos Dénes (balra), Cserna Gábor, Petrás Gábor is sikeresnek ítélte meg az Carissa Kupát Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő szintén elégedetten nyilatkozott a kispályás labdarúgó tornáról.

- Kiváló előkészítő munkát követően, országos hírű kispályás tornát rendeztünk. A résztvevő csapatok, és a gálamérkőzéseken fellépők igazán színvonalas szórakozást biztosítottak a háromnapos tornán. Örülök neki, hogy ez az esemény szervesen kapcsolódott Dunaújváros jótékonysági akcióihoz, ami a társadalmi felelősségvállalás része. Külön köszönet a Roneko Kft. ügyvezetőjének, Nemes Ferencnek, aki arany fokozatú támogatóként biztosította a tombola fődíját, ami két személyre szóló belépő a Barcelona egyik hazai mérkőzésére. Örülök neki, hogy a város polgárai nagy létszámban látogattak ki az eseményre.

A Dunaferr Sportegyesület elnökségének tagja, Kovács Judit is példaértékűnek tartja a kezdeményezést.

- Jellemző, hogy minden évben sokan szeretnének részt venni ezen a tornán, ami egyértelműen azt jelenti, hogy népszerű ez a sorozat a csapatok körében. Az igen látványos elemekkel tarkított háromnapos rendezvényen kiválóan szórakoztak a kilátogató szurkolók és a játékosok egyaránt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a Carissa Kupa főszervezője, Petrás Gábor a közelmúlt mellett már a jövőről is beszélt.

- Fantasztikus három napon vagyunk túl, ami bizonyította, hogy igazi sportcsemegévé nőtte ki magát a rendezvény. A gálamérkőzések résztvevőivel, - akik önzetlenül vállalták a fellépést - összesen harmincnégy csapat lépet pályára. Ki kell emelnem Barkóczi Gyulát, aki Dunaújváros hangjaként elénekelte a döntő előtt a Himnuszt, valamint Szatmári Ádámot, aki elvégezte a kezdőrúgást. Külön köszönetet mondanék a Lorántffy és a Bánki középiskola diákjainak, akik az önkéntes program keretében segítettek a lebonyolításban. A sikerek tükrében már szervezzük a jövő évi tornát, amelynek természetesen ismét lesz jótékonysági célja. A kedvezményezett intézményről majd később születik döntés. Nagy tervünk, hogy a következő esztendőben nemzetközivé tegyük a tornát. Ennek érdekében már fel is vettük a kapcsolatot a határon túli magyar települések együtteseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!