Sport

2013.01.18. 19:25

Carissa Kupa - Pályára lép az egykori bajnokcsapat is

Szombat reggel nyolc órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban a csoportmérkőzésekkel megkezdődik a kétnapos XI. Carissa Kupa kispályás labdarúgó teremtorna.

Gróf András

A huszonnégy csapat hat négyes csoportban küzd a legjobb tizenhatba kerülésért. A kiesett nyolc együttes a vigaszágon  küzdhet, a továbbjutók számára pedig következik az egyenes kieséses szakasz. A viadal főszervezője, Petrás Gábor rengeteget dolgozott az elmúlt hetekben.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Dunaújváros Sportcsarnok adhat otthont a rendezvénynek. Profi kispályás csapatok neveztek, így nincs könnyű csoport. Bízom benne, hogy mindkét napon sportszerű, tiszta mérkőzéseket láthatnak a szurkolók, akik ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket.

A torna a futball  mellett a jótékonyságról is szól majd, hiszen a szervezők dunaújvárosi óvodák számára  gyűjtenek adományokat. Ehhez járul hozzá a vasárnapi döntő előtt 17 órakor kezdődő gálamérkőzés, amelyen a Dunaferr 1999/2000. évi bajnokcsapata mérkőzik a Dunaújváros PASE gárdájával. A Dunaferr csapatában pályára lép  Tököli Attila, Éger László, Nikolov Balázs, Jäkl Antal, Salamon Miklós, Molnár Zoltán, Németh Viktor, Bita László. A DPASE keretéből többek között szerepel majd Böőr Zoltán, Sitku Illés, Farkas Viktor, Egujuru Godslove, Milinte Árpád.

A Dunaferr SE labdarúgócsapata 2000-ben bajnok lett. Közülük most sokan a kispályán visszatérnek (Fotó: Vohlmann György)

A Dunaferr gárdáját az egykori sikeredző, a jelenlegi szövetségi kapitány, Egervári Sándor írányítja.

- Mindig jó érzésekkel, és szívesen megyek Dunaújvárosba. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ott leszek a mérkőzésen. Csodálatos három évet töltöttem el a városban. Voltunk bajnokok és  ezüstérmesek  is. Nagyszerű és sikeres időszak volt, amit senki sem vehet el tőlünk. Nagyon örülök annak, hogy újra megmozdult valami Dunaújvárosban. Nem tett jót  a város sportéletének a vasmű akkoriban zajló privatizációja. Sajnos az ország egykori sport fővárosában fantasztikus sikereket elérő női kézilabda, a jégkorong, de a többi  jól működő sportág ugyanúgy nagyon nehéz helyzetbe került, mint a labdarúgás. Elvették a város és a környék lakóitól azokat a sportélményeket, amiket átélhettek volna. Bízom abban, hogy valóban elkezdődött valami és ismét sikeres sportélet lesz Dunaújvárosban.

Igény lenne erre, hiszen a napokban a lapunk által kiírt szavazáson a voksolók 96 százaléka úgy gondolta, hogy első osztályú labdarúgócsapatra lenne szüksége a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!