Sport

2008.11.13. 03:29

Centert keres a DAB

<strong>Dunaújváros</strong> - A Dunaújvárosi Acélbikák négymeccses sorozatba kezdtek kedden az FTC elleni 4-1-es győzelemmel. Pénteken a Gyergyószentmiklós érkezik

Agárdy Csaba

A DAB a hatodik helyen áll a ligában harmincegy ponttal, az ugyancsak harmincegy pontos Stars mögött. A még rájátszást jelentő negyedik helyet a Steaua Bukarest foglalja el harmincöt ponttal (igaz, a vesztett pontokat tekintve, csak eggyel vezet a DAB előtt). Vagyis: szerencsés esetben és persze akkor, ha az Acélbikák megnyerik mind a három mérkőzésüket, feljöhetnek a negyedik helyre.

A csapat képes arra, hogy begyűjtse mind a kilenc pontot. Erőnléttel nincsen gond, a kapus Racko és a hátvéd Vychodil érkezésével a hátsó alakzat már a Ferencváros ellen is láthatóan stabilabb volt, mint korábban. Most már csak a helyzetkihasználáson kell javítani, mert az enyhén szólva is gyenge.

- Úgy néz ki, hogy Rackóval és Vychodillal jól jártunk. A cseh hátvédet ismertük, így vele a szezon végéig kötöttünk szerződést. A kapus jó ajánlólevéllel érkezett, de nem ismerjük, így vele egyhónapos próbaidőre állapodtunk meg. A gyenge helyzetkihasználásunk miatt keresünk egy centert, de nagyon körül akarunk nézni, jó lenne, olyan játékost találni, akit szintén ismerünk, mert ugye a messziről jött menedzserek azt mondanak, amit akarnak, és néha a statisztikák is igencsak csalókák - tudtuk meg id. Azari Zsolttól, a DAB ügyvezetőjétől.

A MOL Liga állása: 1. HC Csíkszereda 19 mérkőzés/48 pont, 2. SC Csíkszereda 18/40, 3. SC Csíkszereda 17/39, 4. Steaua 19/35, 5. NZ Stars 18/31, 6. DAB 18/31, 6. FTC 17/18, 7. Progym 17/13, 9. Alba Volán II 17/6, 10. Miskolci JJSE 18/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!