Sport

2015.11.17. 20:26

Hét hazai és egy szlovákiai birkózó egyesület volt a vendég Dunaújvárosban

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózó-szakosztály mint régió központ, a közelmúltban megrendezte őszi centrum táborát. Tiszakécskén pedig diákolimpián vettek részt a dunaújvárosiak.

Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési koncepciójának megfelelően megrendezte őszi centrum edzőtáborát a Gurics György Birkózó Centrumban október 26. és 28. között. Az összetartáson hét hazai egyesület (Kalocsai SE, Mecsekaljai Birkózó SE, Kiskunfélegyházi Vasas TK, Nagyszénási SE, Gurics György BDSE, Dunaferr SE, Enying VSE), valamint a szlovákiai Madar birkózói vettek részt. A birkózótermekben délelőtt is és délután is több csoportra osztva gyakorolt a közel 70 sportoló. Az edzéseket a Dunaferr SE trénerei, Tombor István, Szabó Róbert, Szabó Miklós, Kiss Károly, Fehér Krisztián, valamint a pécsiektől Bakonyi Péter, a nagyszénásiaktól Deme János edzők irányították. A foglalkozásokon a szakemberek nagy hangsúlyt fektettek a korosztályoknak megfelelő sportági technika oktatására. A nagy létszám miatt mindenkinek bőven volt edzőpartnere, ennek köszönhetően sok volt a küzdő birkózás is. Az edzések közötti időt a gyerekek játékkal és pihenéssel töltötték. Kiváló felkészülési lehetőség volt ez a novemberben és decemberben megrendezendő diákolimpiákra, magyar bajnokságokra és meghívásos versenyekre.

Több teremben hetven gyerek fejleszthette tudását a háromnapos edzőtáborban Fotó: Amatőr felvétel

November 6-8-én Tiszakécskén rendezték meg az országos szabadfogású diákolimpiát a III-IV. korcsoportban közel 400 induló részvételével. A Dunaferr SE nyolcversenyzővel vett részt a viadalon. Diák III. kcs 42 kg-ban Bara Edvárd 5. helyezést ért el három győzelem és két vereség után. Szintén 42 kg-ban Virág Márk, 69 kg-ban pedig Sallai Sándor kiesett egy vereséget követően. Diák IV. kcs-ban 58 kg-ban Kiss Károly magabiztos birkózással három technikai tusgyőzelem után aranyérmet szerzett, 69 kg-ban Veres-Kovács Ádám három győzelemmel és két vereséggel 5. lett. Czeilinger Ádám szintén 69 kg-ban egy vereséget követően kiesett. 85 kg-ban Farkas Zoltán remek teljesítményt nyújtva bronzérmes lett három győzelemmel és egy vereséggel. Szabó Péter 85 kg-ban két győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!