Sport

2014.01.16. 15:15

Centrumprogram: előadás és edzések

Dunaújváros - A Dunaferr SE mint régiós nagyközpont a múlt héten a Centrumprogram házigazdája volt. Vendégként részt vett az eseményen Bacsa Ferenc mesteredző.

A Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési koncepciójának részeként a Centrumprogram keretein belül a január 9-én Bacsa Ferenc mesteredző, a program utánpótlás vezetője kétórás előadást tartott a Dunaferr SE és a centrumhoz tartozó edzőkollégák részére, majd Mezőfalván kétórás edzést vezetett az utánpótlás korú versenyzők részére.

Az előadás részét képezte a magyar birkózás rövid története, a sportágfejlesztési koncepcióban foglaltak megvalósításának lehetőségei és irányvonalai, különös tekintettel a versenyzők felkészítésére és a fiatal edzők továbbképzésére. Az edzésen több mint negyven versenyző vett részt. A gyakorlás három részből állt. A speciális gyakorlatokkal tűzdelt húszperces bemelegítés után két technikai elem került elemzésre és gyakorlásra (válldobás nyakra nyúlásból, valamint a fejlefogás befogása és kétféle befejezése). Ezt követően húsz perc birkózás következett.

Bacsa Ferenc az edzés végén néhány fontos tanácsot adott a fiatal sportolóknak a felkészüléshez és a versenyzéshez való hozzáállásról.

A birkózó-szakosztály vezetésével rövid egyeztetés történt egy esetleges regionális edzői továbbképzésről, amelynek helyszíne Dunaújváros lenne, a várható időpont pedig március.

Regionális edzői továbbképzés lesz a tervek szerint márciusban Dunaújvárosban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!