Sport

2015.06.29. 19:14

Csak 3 századra van Rió - Balog Gábor egyéni rekorddal nyert 100 méter háton

A Dunaferr-DVSI úszói a serdülő országos bajnokságon termelt medálok után a felnőttek mezőnyében vitézkednek szombattól. Hétfőn például Balog Gábor száz háton szerzett aranyérmet.

Gallai Péter

Az utánpótlás seregszemlének Hódmezővásárhely adott otthont, az eseményen a dunaújvárosi fiatalok hétfős csapattal vettek részt, ahol az elsődleges célkitűzés az egyéni legjobb eredmények megdöntése és a minél több finalista szereplés volt.

Döntős eredmények. 200 méter férfi gyors: 5. Dort Bence. 400 méter férfi vegyes: 5. Selmeci Levente. 50 méter női mell: 3. Fekete Dóra. 200 méter női mell: 2. Fekete Dóra.

4x100 méter mix vegyesváltó: 3. Dunaferr DVSI (Dort, Fekete, Selmeci, Böde Laura). 200 méter férfi hát: 6. Dort Bence. 4x100 méteres mix gyorsváltó: 6. Dunaferr-DVSI (Dort, Selmeci, Fekete- Böde).

100 méter női mell: 2. Fekete Dóra. 200 méter férfi vegyes: 4. Selmeci Levente. 100 méter férfi hát: 7. Dort Bence.

A Győrött, a világbajnokság időrendjéhez igazodva a szokottnál hosszabb, egy hétig tartó nyílt azaz külföldi úszók is nevezhettek országos bajnokságon négyen képviselik a Dunaferr-DVSI színeit, Balog Gábor, Simon Dávid, Szöllősi Martin és Takács Krisztián.

A serdülő ob-n a Böde Laura, Dort Bence, Fekete Dóra, Selmeci Levente alkotta váltó harmadik lett
Fotó: Dunaferr-DVSI

Ami az eddigi történéseket illeti, a fiúk a 4x100 méteres gyorsváltóval ezüstérmet szereztek, a száz mellen egyéni rekorddal döntőbe jutó Szöllősi Martin pedig negyedik lett. 50 pillangón Takács Krisztián másodikként csapott be a célba, de nem sokon múlott elsősége, hiszen csak tizennégy századdal előzte meg őt Cseh László.

Hétfőn aztán megszületett az első dunaújvárosi aranyérem, ezt száz méter háton szerezte Balog Gábor, aki centikkel érte el előbb a falat Cseh Lászlónál, egészen pontosan nyolc századmásodperccel volt jobb a Győrben edző, Dunaferr-színekben induló hátúszó-specialista. Ami viszont remek hír a folytatásra nézve, mindketten legyőzték a lengyelek világklasszis sportolóját, Radoslaw Kaweckit.

Az eddig elsősorban 200-on remeklő, azon a távon tavaly Eb-bronzot szerző Balog Gábor elégedetten értékelte teljesítményét a versenyszám után:

- Négy századdal megjavítottam az egyéni csúcsomat, ami különösen azért nagy szó, mert három hete fáj a hátam egy izomrándulás után kialakult csomó miatt. Most nagy dózisú izomlazítót szedek, ettől kicsit kómás is vagyok - így pláne van értéke annak, hogy sikerült megelőznöm mindenkit...

Nagyon örülök magának az eredménynek, bár az olimpiai A-szint még huszonnyolc századra van tőlem, igaz, még nagyon gyenge a derekam. Abban azonban bizakodom, hogy a kazanyi világbajnokságra sikerül jó állapotba kerülnöm erre jó esély van , és ott az előfutamokban el akarom érni a riói olimpiai szintet. Nem titkolt vágyam, hogy a vegyesváltóban én ússzam a hátat, ezért is favorizálom nagyon a százat - tette hozzá a Dunaferr-DVSI klasszisa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!