Sport

2015.06.17. 17:00

Csak ifjúsági csapatuk nem lesz az Acélbikáknak

Az utánpótlás korosztályok közül ötben lezárult a nevezés június 15-én a jégkorongozóknál. A DAB négy korosztályban nevezett.

Agárdy Csaba

Az U12-es, az U14-es, az U16-os, az U18-as és az U20-as korosztályokban összesen száztíz csapat jelezte indulási szándékát.

A dunaújvárosiak csak az ifjúsági bajnokságtól maradnak távol. A legnagyobb mezőny az U12-ben jött össze, ahol harminchat csapat nevezését fogadták el a szövetség illetékesi. Itt olyan eddig fehér foltnak számító városok csapatai is megjelentek, mint Szekszárd, Veszprém és Tát. És újra itt van két régi bázis, amely évek óta eltűnt. Az egyik a Központi Sportiskola (KSI), a másik pedig Jászberény, amely már nem Lehel SC, hanem Jászberényi Fókákként nevezett.

Az U14-es korosztályban ott lesz Kaposvár, Kiskőrös, Kazincbarcika és Pécs is.

A junioroknál, tehát a MOL Liga mögötti első számú bajnokságban, nyolc csapat szerepel majd. A Debrecen, a Dunaújváros, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (Székesfehérvár), a MAC Budapest, a Miskolci Jegesmedvék, a Pesterzsébet, az Újpest és a Vasas adta le a nevezését. A MOL Liga klubjai közül csak az FTC-nek nem lesz junior csapata.

A két legkisebb korosztályban, a szuperminiknel (U8) és a miniknél (U10) őszig lehet nevezni a bajnokságokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!