Sport

2014.05.23. 10:30

Eredményes évet zárt a Dunaújvárosi Kohász

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdázói nem felejtenek. Még a bajnokság kezdetekor kaptak egy igéretet edzőjüktől, Mátéfi Esztertől.

Jankó Árpád

Arról van ugyanis szó, hogy a szakvezetőnek most teljesítenie kellett az igéretét: egy nagy adag erdélyi töltött káposztát kellett főznie a csapatnak. Jelentem: elkészült, nagyon finomra sikerült, és az utolsó falatig elfogyott. Persze azért az étkezésen kívül még minden nap zajlanak a levezetőedzések a csarnokban.

– Jövő héten még gyakorolunk, május 28-án összejövünk egy záróvacsorára, és június 1-től szabadságra mennek a játékosok, és szeptember 3-án kezdődik az új bajnokság – számolt be a közeli programokról a vezetőedző.

De kihagyhatatlan volt az elmúlt bajnokság értékelése.

– Eredményes, szép évet zártunk. Ezt a teljesítményt látva a közönségünk is visszatért e lelátóra. Többször is telt hát fogadott bennünket. Bejutottunk a legjobb négy közé, így a tervünk valóra vált. Ez a realitás. Az Érd elleni két mérkőzésen is voltak esélyeink, de a hetesekkel az ellenfelünk szerezte meg a harmadik helyet. Játékosaim a maximumot kihozták magukból. Igaz, voltak hullámvölgyek is, de ezekből hamar kilábaltunk. Ez a sikeres bajnoki sorozat természetesen csak úgy jött össze, hogy nyugodt, stabil háttérrel rendelkeztünk. Most már igen magasra tettük a lécet, de ennek örülünk. Remélem, a következő bajnokságban is lesznek hasonlóan örömteli pillanataink. Saját nevelésű játékosainktól azt várjuk, hogy éljenek a lehetőségekkel, tegyenek hozzá a csapatunk teljesítményéhez. Abban is bízom, hogy az új játékosok pedig hamar beilleszkednek majd a csapatunkba, és hasznosak lesznek játékunkban – értékelt Mátéfi Eszter.

S ha már az újonnan igazoltakról is szó esett, ami biztos, hogy a Dunaújvárosi Kohászban folytatja pályafutását Azari Fruzsina, Takács Bianka és Kamper Olívia. De lesznek elmenők is. Pisák Renáta kapus távozása mellett, Csapó Kyra, a másik kapus is eligazol – csütörtökön esett át a műtéten, szalagszakadása után –, a győri bajnokcsapathoz kerül.

Csapó Kyrát csütörtökön megműtötték, felgyógyulása után már a győri bajnokcsapatban véd (Fotó: Ónodi Zoltán)

Radulovics Bojana szakmai igazgató tájékoztatása szerint Nagy Éva kapus érkezik Siófokról, és még egy rutinos kapus igazolását is tervezik. – Leírhatatlan örömet szerzett a csapatunk a negyedik helyezésével – tért ki Radulovics is az elmúlt bajnokságra. – Kisebb csodát jelent ez az eredmény ilyen vékony kerettel. Pisák, Csapó mellett távozik még Vadász Ildikó és Kővári Barbara is. Az igazolásoknál nekünk egyetlen fontos szempontot figyelembe kell vennünk. A pénzünket nem szórhatjuk, nekünk a következő bajnoki év anyagi hátterét biztosítani kell. Tehát addig kell nyújtózkodnunk, ameddig a takarónk ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!