Sport

2013.03.05. 17:30

Cseh klubok ellen játszottak a Dab.Docler fiataljai

Dunaújváros – A múlt hétvégén Csehországban rendezett utánpótlás tornán elvárás felett teljesítettek a Dab.Docler fiataljai. A torna után a srácok edzője, Vladimir Babic értékelt lapunknak.

Boda Bence

A Valasské Mezirici csapatának otthonában rendeztek nyolc résztvevős utánpótlás tornát a 2001-ben és 2002-ben született hokisoknak múlt hétvégén, ahova egyedüli külföldi csapatként a Dab.Docler kapott meghívást.

– A fiúk a maximum felett teljesítettek, nagyon elégedett voltam a látottakkal – kezdte a torna értékelését a Bikák edzője, Vladimir Babic.

– Nagyon jó csapatok ellen léphettünk pályára, de mivel a mieink óriási szívvel, és tudásuk felett játszottak, ezért közel egyenlő ellenfelei voltunk a legjobb cseh egyesületeknek is. – Az első napon a Brnóval 2-2-t játszottunk, majd a Hodonin ellen egy 8-4-es vereséget szenvedtünk, a nap fénypontjaként azonban a vendéglátó Valasské Mezirici csapatát 3-2-re megvertük. Erről a csapatról többek között annyit kell tudni, hogy negyvenkét mérkőzés óta veretlenek voltak, így egy hosszú sorozatot szakítottunk meg. A második napon azután a négy közé jutásért folytatott harcban előbb 10-0-ra, majd 7-1-re kikaptunk, elsősorban azért, mert még rutintalanok voltunk, nem voltunk hozzászokva ehhez az iramhoz, és a magas színvonalhoz, a többi csapat pedig mindig ilyen tempós meccseket játszik. Ezzel végül hatodik helyre értünk be, két cseh együttest megelőztünk ez egy ilyen mezőnyben kiváló eredménynek számít – mondta el lapunknak a szakember.A kis Bikák legközelebb április elején utaznak külföldre, akkor Maribor az úticél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!