Sport

2013.03.18. 17:36

Csehi Tamás a szívére hallgatott

Dunaújváros - A téli átigazolási időszakban került a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatához a bal oldalon bevethető Csehi Tamás, aki hét év távollétet követően tért vissza Dunaújvárosba.

Gróf András

Az NB I-es  Paks FC  gárdájától érkezett egykori olimpiai válogatott labdarúgó  igazi futballcsaládból származik.

-  Édesapám és a testvérei is labdarúgók voltak, sőt, Tibi és Zoli játszottak is a dunaújvárosi  csapatban. Így nem meglepő, hogy tulajdonképpen a  focipályán nőttem fel. Azt hiszem, nem szokványos történet az enyém, hiszen tizenkét  évesen már a felnőttek között játszottam Hartán, a megyei első osztályban. Tizennégy  éves koromban egy tehetségkutató tornán vettem részt, ahol Jung József és Németh Lajos bácsi látott bennem tehetséget, és Dunaújvárosba hoztak. Bekerültem a serdülő, az ifúsági majd az olimpiai válogatottba is. Az  NB I-ben már 16 évesen bemutatkoztam az akkori Dunaferr csapatában. Egervári Sándor mesteredző szavazott bizalmat  nekem. A debütálásom alkalmával az MTK ellen léphettem pályára, ahol gólt is szereztem. Erre  most is nagy örömmel gondolok vissza. A szép sikeres időszakok után sajnos Dunaújvárosban megszűnt a labdarúgás, így Pécsre kerültem az NB I-es csapatba, ott három hónapot töltöttem el. Onnan vezetett az utam Paksra, ahol hét éven keresztül játszottam, és lettem igazi labdarúgó.

Csehi Tamás hét év után tért vissza Paksról Dunaújvárosba (Fotó: amatőr felvétel)

- A mostani átigazolásnál mi szólt a dunaújvárosi együttes mellett?

- A szívemre hallgattam, hiszen ennek a városnak köszönhettem, hogy bekerültem az utánpótlás válogatottakba. Természetesen sokat számított a vezetőkkel való többszöri egyeztetés, és azok a célok, amiket megfogalmaztak, amelyekkel azonosulni tudtam.

- Miként sikerült a beilleszkedés?

- Nagyon jó társaságba kerültem, a srácok befogadtak. Jó hangulatban telik a felkészülés és roppant egységes az öltözői hangulat. A szakmai munkát csak dicsérni tudom, hiszen az edzések és az azt követő foglalkozások igen magas szinten van.

- Mivel lennél elégedett a bajnokság befejezésekor?

- Szeretnénk mind a tizenhárom tavaszi mérkőzést megnyerni. Erre készülünk, ennek érdekében mindent meg is teszünk. A bajnoki cím sorsa sajnos már nem csak rajtunk múlik, de nagyon elszántak vagyunk. Ha sikerül az élen végeznünk, akkor gondolhatunk majd az osztályozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!